Înainte de schimbarea culorii părului, trebuie să cunoaștem toate efectele secundare, de la cele mai periculoase, la cele cu adevărat folositoare.

Este foarte important să folosim o vopsea de calitate, cu un procent cât mai scăzut de substanțe nocive. În afară de vopselele 100% naturale, dar care se decolorează foarte repede, cele sintetice deteriorează firul de păr și atacă pielea capului. Dar, dacă folosești o vopsea bună, părul tău este mai puțin afectat și riscul de a face o alergie usturătoare este scăzut.

Iată însă care sunt și efectele psihologice ale vopsirii părului, fenomen tot mai răspândit și în rândul tinerilor, femei și bărbați deopotrivă.

Schimbarea culorii părului ne face mai încrezători

Un studiu realizat de profesorii de la Universitatea Nottingham Trent din Marea Britanie, la care au participat femei cu vârsta cuprinsă între 25 și 60 de ani, a demonstrat că vopsirea părului ne dă mai multă încredere în noi înșine.

Femeile care au participat la studiu au declarat că, după ce se vopsesc, se consideră mai frumoase și mai puternice, au mai multă încredere în ele și pot face lucruri pe care în alte condiții le-ar fi ocolit. Spre exemplu, se simt mai încrezătoare să danseze într-un club sau să fie mai ambițioase la serviciu și să iasă în față cu idei noi.

Femeile care se vopsesc au senzația că sunt mai atrăgătoare, mai feminine și au puterea să pună piciorul în prag în relația intimă și să fie mai categorice cu partenerii lor. De asemenea, se simt mai norocoase să ceară un favor din partea cuiva, fie o persoană apropiată, fie un străin.

Ne simțim mai sexi și mai atrăgătoare

O culoare nouă, bine aleasă, care se potrivește cu tenul și alura noastră, ascunde firele albe și ne pune în evidență ochii sau tenul delicat, frumusețea naturală. De câte ori ne vopsim, ne simțim mai sexi, mai atrăgătoare, mai puternice, dar și mai creative, arată studiul britanic.

Pe de altă parte, femeile care își vopsesc părul au mai multă putere să se confrunte cu situațiile dificile și criticile.

Atrage atenția!

Schimbarea culorii părului întotdeauna atrage atenția, mai ales dacă alegem o nuanță deosebită, dar care ne stă bine.

Majoritatea femeilor care au participat la studiu au admis că își vopsesc părul tocmai pentru a atrage atenția partenerilor lor sau a prietenilor. Ele nu urmăresc neapărat să pară mai tinere și mai frumoase, dar își doresc mai multă atenție din partea persoanelor de sex opus.

Același motiv îi determină și pe bărbați să se vopsească și ei aleg tot mai des nuanțe la modă de blond cenușiu, albastru sau gri pentru a ieși în evidență.

Așadar, nu ezitați când vine vorba de schimbarea culorii părului, dar mergeți la un stilist bun, folosiți o vopsea de calitate și alegeți nuanța cea mai potrivită pentru a vă pune în evidență! Țineți cont de efectele secundare și aveți grijă de sănătatea părului, dar nu uitați nici de efectele psihologice pozitive!

sursa foto: 123rf.com