Iubitorii de cafea sunt matinali, introvertiți, dar creativi, arată un studiu realizat în America pe un eșantion de 2000 de voluntari care au răspuns la mai multe teste de personalitate.

Ne-am fi așteptat ca amatorii de cafea să fie mai gălăgioși, mai agitați, mai dinamici și pregătiți să reziste până la ore târzii, cu toate acestea, studiul respectiv a demonstrat că iubitorii de ceai sunt mult mai extrovertiți, mai comunicativi și dispuși să petreacă nopți albe cu prietenii.

Cât de mult consumă fiecare din băutura preferată

Se pare că iubitorii de cafea chiar beau multă cafea! Ei beau în medie 3,5 cești de cafea pe zi, în timp ce iubitorii de ceai consumă în medie 2,7 cești de ceai pe zi.

Consumul de cafea și de ceai este foarte important, pentru că el arată nevoia de cafeină, care este mult mai mare la amatorii de cafea. Dar procentul ridicat de cofeină arată că persoanele care consumă cafea sunt afectate pe termen lung și au un somn mai ușor, mai agitat, se trezesc de mai multe ori pe noapte. În concluzie, nu reușesc să se odihnească așa cum ar fi nevoie. În timp ce iubitorii de ceai susțin că se odihnesc bine și că nu au probleme cu somnul, în general.

Iubitorii de cafea preferă cafeaua simplă

Același studiu a arătat că amatorii de cafea preferă să consume această băutură cât mai simplă, fără lapte sau arome adăugate. Sunt de două ori mai mulți iubitori de cafea care preferă cafeaua simplă, decât cei care preferă ceaiul simplu. În schimb, 35% dintre cei care beau ceai îl îndulcesc cu zahăr.

Ceaiul este plictisitor!

Amatorii de cafea au declarat sincer că preferă această băutură datorită gustului ei și datorită concentrației de cofeină, iar ceaiul li se pare ”plictisitor”. În timp ce amatorii de ceai spun că preferă această băutură tocmai pentru că nu le place cofeina sau vor să evite o concentrație prea mare de cofeină.