Totul s-a transformat în scrum. Mulți oameni și-au pierdut casele, iar 41 dintre ei chiar și viața. „Portugalia nu mai există”, au scris oamenii pe Twitter după ce focul s-a împrăștiat cu repeziciune de furtuna Ofelia  și a înghițit case întregi.

SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 21

Citește și: Este una dintre cele mai bine plătite actrițe și câștigătoare a unui premiu Oscar, dar a pătimit mult la începutul carierei: „Mi-au zis să slăbesc că sunt prea grasă”

Au fost decretate trei zile de doliu național

Au fost decretate trei zile de doliu național în Portugalia, după ce  41 de oameni și-au pierdut viața în încercarea de a stinge flăcările. Aceste imagini uluitoare arată ce ravagii au făcut incendiile de vegetație. În Vieria de Leira un nor mare de fum se întinde pe o distanță de câțiva kilometri, iar aerul este aproape irespirabil

Tensiunile cresc în această țară, unde oamenii cer ca oficialii să le explice de ce nu au putut să prevină această tragedie care a venit la patru luni după ce alți 64 de oameni au murit în alte incendii de vegetație.  Ploaia și temperaturile scăzute de marți a ajutat echipele de intervenții din Spania și Portugalia să  țină sub control flăcările, ce au făcut ravagii zilele acestea.

Citește și:

Vezi şi 10 mâncăruri pe care să le încerci când ești în Portugalia!