Electrocasnicele moderne ne ușurează infinit viața și ne oferă timp suficient să ne bucurăm de momente de relaxare. Tehnologia avansează permanent și se adaptează la nevoile noastre, pentru a răspunde tuturor provocărilor dintr-o casă. Metodele de fabricație, materialele, funcțiile și dotările suplimentare sunt din ce în ce mai detaliate, așa că putem alege soluții personalizate pentru fiecare activitate din casa noastră.

Alege aparatele potrivite pentru tine 

Atunci când ne gândim la aparatele necesare într-o bucătărie, primul care ne vine în minte este un cuptor cu microunde, care ne ajută să reducem considerabil timpul de decongelare sau de încălzire a mâncării. Dacă ai decis că este momentul să achiziționezi un astfel de aparat electrocasnic, există o mulțime de oferte cuptoare cu microunde din care să alegi ceva potrivit pentru nevoile tale. Cuptoarele cu microunde îndeplinesc numeroase funcții, de la încălzire până la grill, și sunt prevăzute cu opțiuni care îți ușurează considerabil treaba.

În alegerea aragazului sau plitei pentru bucătărie, trebuie să iei în considerare nevoile tale și ale familiei: cât de des gătești, cât de sofisticate sunt preparatele pe care le pregătești de obicei sau dacă ai frecvent invitați la masă și este nevoie să prepari cantități mai mari de mâncare. Pentru a avea un aragaz sau o plită potrivită nevoilor tale, este recomandat să alegi aparate cât mai ușor de folosit, cu funcții care să îți ușureze munca.

Combina frigorifică este esențială în bucătărie și probabil este prima achiziție pe care o facem. Există numeroase modele disponibile în magazinele de specialitate, de la cele mai simple până la cele cu funcții sofisticate, de diferite modele și dimensiuni, potrivite în orice spațiu. Poți opta și pentru un model încorporabil, care să se potrivească perfect cu mobilierul și te ajută să ai un aspect unitar în bucătărie.

Aparatele electrocasnice mici sunt indispensabile în orice bucătărie, fie că ești un chef experimentat sau doar un entuziast al artei culinare. Blenderul, robotul, mixerul și toate celelalte aparatele care îți fac munca în bucătărie cât mai ușoară au devenit produse cu ajutorul cărora ne descurcăm mult mai ușor, mai repede și mai eficient.

Cum să ai grijă de electrocasnicele tale 

Indiferent de marca aleasă sau dacă ai optat pentru electrocasnice de mari dimensiuni sau  mici, este important să le îngrijești cât mai bine pentru a te bucura mult timp de funcțiile cu care sunt prevăzute și de timpul pe care te ajută să îl economisești. De asemenea, este mult mai comod să eviți eventualele reparații sau chiar înlocuiri, care pot fi extrem de costisitoare.

Este important să cureți frecvent aparatele electrocasnice cu produsele recomandate de producător. În general, sunt de evitat soluțiile chimice foarte puternice și bureții abrazivi, care pot zgâria și deteriora suprafața aparatelor. De asemenea, încearcă să nu lași petele de grăsime sau resturile să se acumuleze; cu cât le cureți mai repede după fiecare folosire, cu atât va fi mai ușor să le păstrezi ca noi pentru mult timp.

Un sfat care se aplică tuturor aparatelor electrocasnice, indiferent cât sunt de sofisticate, este să nu le suprasoliciți. Acestea sunt destinate uzului casnic și au fost create pentru a face față unei anumite încărcări. De aceea, orice sarcină în plus le poate deteriora și vei fi nevoit să le înlocuiești.

Dacă un produs electrocasnic nu mai funcționează corespunzător și se află încă în garanție, mergi la un service partener, unde reparațiile sunt sigure și gratuite. În cazul în care aparatul electrocasnic nu mai este în garanție, apelează la ajutorul unui specialist, care are cunoștințele și instrumentele necesare să îl facă din nou funcțional.

Aparatele electrocasnicele sunt o investiție importantă și ne ajută să ne ușurăm semnificativ munca în bucătărie și să terminăm treaba mult mai rapid. De asemenea, rezultatele vor fi întotdeauna preparate delicioase de care să te bucuri cu cei dragi.

 Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Elefant.ro