Învață să îți accepți și să îți iubești corpul

 

Atunci când nu te simți bine în pielea ta, acest lucru se reflectă și în atitudinea pe care o afișezi. O femeie încrezătoare este mândră de corpul ei și își iubește chiar și micile defecte. În plus, puține sunt defectele pe care nu le poți corecta, dacă îți dorești cu adevărat. Kilogramele în plus pot fi topite prin dietă și sport, celulita dispare cu o alimentație corectă, iar dacă citești aceste sfaturi despre cum scapi de vergeturi, te vei convinge că nu există nimic care să îți stea în cale, odată ce ți-ai propus ceva.

 

Nu te frământa prea mult după un eșec

 

Persoanele lipsite de încredere în ele însele au tendința să își minimizeze orice succes și să se bucure mai puțin pentru micile victorii. În schimb, atunci când au un eșec sau comit o greșeală, pierd nopți întregi obsedând asupra acestor lucruri. Gândurile negative cărora te lași pradă nu fac decât să îți știrbească din stima de sine. Dacă îți spui întotdeauna că nu ești suficient de bună, de frumoasă, de inteligentă, curând vei ajunge să crezi aceste lucruri. Fă-ți un obicei din a te concentra asupra calităților tale, iar când se întâmplă să dai greș în ceea ce ți-ai propus, analizează la rece faptele concrete și încearcă să înveți din ele. Astfel, data viitoare când vei ajunge într-o situație asemănătoare, vei ști cum trebuie să procedezi ca să reușești.

 

Ține un jurnal zilnic

 

Rupe-ți o jumătate de oră zilnic pentru a-ți nota într-un jurnal toate lucrurile care te preocupă și gândurile pe care le ai. Evaluează săptămânal sau lunar ceea ce ai scris și încearcă să îți dai seama de tonul lucrurilor care îți trec prin cap. Sunt mai mult critici și gânduri negative? În acest caz, propune-ți să notezi zilnic un lucru de care ești mândră sau o calitate a ta, pe care rareori o întâlnești la oamenii cu care interacționezi de obicei. Recitește-ți notițele de fiecare dată când ai nevoie de un boost de încredere în tine și vei vedea că această metodă va da în curând rezultate.

 

Îmbunătățește-ți postura și limbajul non-verbal

 

Postura noastră și limbajul non-verbal transmit mesaje importante celor din jur. Ele sunt cele care ne dau de gol atunci când suntem nesigure pe noi. O postură care emană siguranță de sine este aceea în care îți tragi umerii înapoi, ții capul și spatele drept și zâmbești larg.  Potrivit Inc.com, o astfel de postură nu numai că îți va da o atitudine de învingătoare, dar îi va face pe oameni să se simtă bine în preajma ta și să te privească cu admirație. De asemenea, este recomandat să păstrezi contactul vizual atunci când vorbești cu cineva, să vorbești rar, dar cu siguranță în glas, și să ai grijă să nu îți încrucișezi brațele sau să îți bagi capul între umeri.

 

Înconjoară-te de persoane cu o gândire pozitivă

 

Energia emanată de persoanele care ne înconjoară este molipsitoare. Așa cum te binedispune o persoană mereu pusă pe glume, care râde mult, așa te poate pune la pământ o persoană toxică, negativistă, care se plânge în mod constant. Chiar dacă nu ești tu însăți o persoană pozitivă, simplul fapt că te înconjori cu oameni care se bucură de viață ar putea să te ajute să mai vezi, din când în când, și partea plină a paharului și să te lași dusă de valul de energie pozitivă a acestor oameni.

 

Reține că este important ca aceste metode pe care ți le-am propus mai sus să îți intre în rutină. Stima de sine este un lucru care trebuie cultivat și îngrijit în mod constant, pentru a se menține mereu la cote înalte. Doar așa vei reuși să treci cu capul sus peste orice situație și să îți păstrezi cheful de viață și optimismul.

 

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: racorn