Warren Buffett petrece 80% din timp citind

Pe când era doar un copil, Warren Buffet, care are o avere de peste 20 de miliarde de dolari, creștea și vindea hamsteri ca să facă doi dolari pe săptămână. Nu a mers la colegiu dar a citit constant și asta face și acum, peste 80% din timp. ”Am fost o mașină de învățat. Citeam uneori 600 de pagini pe zi. În fiecare seară mă culcam mai înțelept și mai plin de idei. Așa am reușit„ le-a spus Buffett unor studenți, când le-a ținut o prelegere.

Citește și: Vaccinul meningococic ar putea preveni o boală cu transmitere sexuală foarte greu de tratat

Bill Gates citește 50 de cărți pe an

Cel mai bogat om din lume a fost șoarece de bibliotecă toată viața. Dar, deși a recunoscut recent că citește 50 de cărți pe ani, niciuna de ficțiune! Deși merge peste tot în lume și întâlnește oameni interesanți, gates spune că preferă să stea acasă și să citească mult.

Mark Zuckerberg citește o carte la două săptămâni

Fondatorul gigantului Facebook, Mark Zuckerberg e extrem de ocupat. Cu toate acestea, face tot posibilul să citească carte la două săptămâni, nu contează dacă e non-ficțiune sau ficțiune. Spune că lectura îi păstrează mintea alertă și îl ajută să aibă idei de afaceri.

Elon Musk și-a salvat viața citind

Antreprenorul americano- canadian Elon Musk a cărui avere se ridică la peste 20 de miliarde de dolari,  are o poveste de viață fascinantă. El a povestit că pe când era copil și se afla cu părinții în Africa de Sud, a fost umilit non stop și chinuit de alți copii. De supărare, se izola și își găsea consolarea în lectură. Cărțile SF l-au inspirat cel mai mult. ”am învățat să creez tehnologie și să construiesc rachete pentru că am citit mii de cărți”, a dezvăluit proprietarul Tesla Motors și Space X.

Citește și: