Utilizarea capsaicinei poate fi o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească sănătatea generală.
Cunoașterea potențialelor efecte secundare este importantă înainte de adăugarea acesteia la regimul dumneavoastră.
Tarhonul și 9 beneficii dovedite pe care le are planta pentru organism
Ce este capsaicina?
Capsaicina este ingredientul activ din ardeiul iute și este compusul care îi dă acestuia gustul picant.
Este un tip de capsaicinoid și este un foarte puternic iritant. Cu toate acestea, există o serie de beneficii impresionante pentru sănătatea utilizării capsaicinei.
Consumul de ardei și alimente picante sunt adesea încurajate pentru tăria metabolică și sistemul imunitar.
Studiu: ardeiul iute prelungește viața. Află ce alte beneficii mai are
Singurele produse alimentare în care se găsesc capsaicina sunt:
– Ardei iute, inclusiv ardei grași, ardei jalapeño și ardei cayenne, printre altele
– Diverse tipuri de sala
– Curry
– Condimente, cum ar fi paprika
Datorită naturii iritante a acestui compus, este uneori necesar să îl neutralizați astfel încât să nu simțiți că vă ia foc gura.
Consumul de lapte este o modalitate excelentă de a neutraliza efectele capsaicinei, deoarece grăsimile și proteinele animale se leagă de aceiași receptori din gură.
Ceaiul de afine – 10 beneficii pentru un organism sănătos
Capsaicina – ce beneficii are pentru organism
Beneficiile majore pentru sănătate ale capsaicinei includ capacitatea sa de:
– a calma durerile de cap
-a trata psoriazisul
– a gestiona diabetul zaharat
-a preveni anumite tipuri de cancer, printre altele.
1. Cancer
Ca un compus puternic analgezic și antioxidant, capsaicina poate ajuta la reducerea stresului oxidativ în diferite părți ale corpului prin neutralizarea radicalilor liberi.
Acestea sunt produsele secundare periculoase ale respirației celulare care pot provoca boli cronice, inclusiv cancer.
2. Afecțiuni ale pielii
Când aplicați această substanță pe piele, aceasta va ajuta la ameliorarea durerii și a inflamației, deși poate provoca iritații inițiale sau disconfort.
Prin blocarea receptorilor de durere din piele, poate reduce disconfortul cronic.
Ce și cum mănânci în post ca să nu te îngrași
3. Diabet
Studiile au constatat că capsaicina este capabilă să reducă cantitatea de durere de la neuropatia diabetică, care este un simptom foarte secundar secundar al diabeticilor de lungă durată.
4. Pierdere în greutate
Îmbunătățind metabolismul și ajutând la detoxifierea organismului, această substanță vă poate ajuta întregul sistem să funcționeze mai bine și să facă antrenamentele mai eficiente.
5. Digestie
Efectele capsaicinei pot ajuta la reglarea sistemului digestiv și la eliminarea mai eficientă a deșeurilor, reducând astfel simptomele de diaree și constipație.
6. Dureri de cap
Aplicarea acestei substanțe pe temple, sub formă de unguent, vă poate ajuta să eliminați presiunea din cap și să ameliorați simptomele migrenei.
Leurda sau usturoiul sălbatic – 7 beneficii pentru organism
Cum se utilizează capsaicina
Cele mai frecvente modalități de utilizare a capsaicinei sunt:
Puteți include ardei ușori și ardei picanți în dietă, în funcție de nivelul de confort.
Este, de asemenea, izolată și concentrată sub formă de supliment.
Este disponibil în anumite creme și alifii și poate fi aplicat local în zone de inflamație.
Pentru persoanele care nu se împacă cu alimentele picante, suplimentele sau patch-urile de capsaicină sunt alegerile evidente.
10 alimente care combat inflamațiile din corp
Capsicina – efecte secundare
Reacțiile adverse frecvente ale consumului de capsaicină sub orice formă sunt:
– iritație
– umflătură
– roşeaţă
– fotosensibilitate crescută
– reacții alergice grave, cum ar fi dificultăți la respirație și urticarie
– aritmiile inimii neregulate, în cazuri rare
– tensiune arterială
Înainte de a lua acest supliment sau de a folosi plasturi cu capsaicină, asigurați-vă că întrebați și medicul.
Aceste verificări de rutină sunt importante mai ales dacă luați deja orice alte medicamente.