Florin Cîţu a anunţat luni, într-o conferinţă de presă prelungirea stării de alertă. El a precizat, însă, şi că o parte din restricţiile aflate în prezent în vigoare vor fi eliminate, potrivit stirileprotv.ro, deoarece “nu mai au sens”, având în vedere că numărul de cazuri COVID-19 a scăzut semnificativ.

Vor fi eliminate câteva restricții

Potrivit unor surse din Guvern, ar fi vorba, printre altele, de redeschiderea piscinelor interioare, de eliminarea limitei de 30% şi 50% din baruri şi restaurante şi de o regulă prin care la incidenţe de 3 până la 7,5/1000, în aceste localuri vor avea acces doar persoanele vaccinate, testate sau care au avut COVID-19 în ultimele 6 luni.

De asemenea, ar putea fi permise din nou evenimente cu mai mult de 20 de persoane dacă acestea sunt testate, vaccinate sau imunizate.

În ce priveşte industria hotelieră, s-ar putea elimina complet limitarea gradului de ocupare.

Când s-ar putea renunţa la măştile obligatorii?

Alte propuneri ar viza măsuri ce se vor implementa odată cu atingerea unui anume grad de vaccinare într-o regiune sau judeţ.

Astfel, la un grad de vaccinare de 50% s-ar putea renunţa la obligativitatea purtării măştii în aer liber şi la restricţiile pe timp de noapte. Dacă gradul de vaccinare va atinge 70%, s-ar putea renunţa la obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice.

Citește și:

Care este cel mai bun vaccin anti-covid? Răspunsul Dr. Radu Cionei. „Beneficiul depășește riscul”

Te-ai trezit cu fața umflată? 16 leacuri din cămara care te scapă de problemă