Lungimea cămășii

Lungimea cămăşii reprezintă unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să porţi cămăşi cu mânecă scurtă sau lungă, însă nu ştii dacă le poţi pune în pantaloni sau trebuie purtate peste aceştia. Principala regulă este ca acest obiect vestimentar să depăşească zona taliei şi cureaua, însă nu şi toată lungimea fermoarului. În situaţia în care lungimea cămăşii se află în zona de mijloc a fermoarului, se poate purta peste pantaloni. Dacă o cămaşă îţi trece de curea, se poate purta în pantaloni, fără nicio restricţie. Mai simplu spus, cu cât cămaşa este mai scurtă, depăşind linia curelei, este recomandat să o porţi peste pantaloni, pentru a evita crearea unei ţinute nepotrivite din punct de vedere estetic. În plus, în ocaziile business, vei purta întotdeauna cămaşa în pantaloni, indiferent dacă mergi la job sau ai o întâlnire de afaceri. În timpul liber sau în cadrul unor evenimente informale şi relaxate, poţi alege să porţi cămaşa peste pantaloni.

Designul cămășii

Pentru a-ţi da seama cu usurinţă dacă o cămaşă se poartă peste pantaloni sau în interiorul acestora, trebuie să acorzi atenţie şi design-ului cămăşii. Astfel, cămăşile care se poartă peste pantaloni beneficiază de o croială mai lejeră, deci nu o cămaşă cambrată. Desigur, acest lucru nu inseamnă că vei apela la achiziţionarea unei cămăşi cu un număr mai mare, doar pentru a o purta peste pantaloni. Indiferent de croiala cămăşii pe care o porţi, linia umerilor trebuie să îţi vină perfect şi este necesar că aceasta să te avantajeze, indiferent de conformaţie.

Croiul marginii de jos

Un alt criteriu de luat în seamă în cazul purtării corecte a cămăşii ţine de croiul marginii de jos, mai ales pentru că nu toate cămăşile sunt concepute astfel încât să poată fi purtate peste pantaloni sau exclusiv în pantaloni. Astfel, o cămaşă scurtă sau care are marginea de jos dreaptă, a fost făcută special pentru a fi purtată peste pantaloni. În caz contrar, cămăşile care sunt mai lungi în faţă decât în părţi se pot purta în situaţii formale, în care trebuie să pui cămaşa în pantaloni, folosind întotdeauna o curea.

Alte sfaturi de stil pentru purtarea cămășii

Pentru o ţinută stilată în care să incluzi cămaşa preferată cu mâneci lungi sau scurte, poţi ţine cont şi de alte sfaturi utile, care te vor ajuta să iei o decizie potrivită. În acest sens, poţi avea în vedere şi ţesătura cămăşilor – cele care nu necesită călcare, se pot purta peste pantaloni, la fel şi cele confecţionate din materiale lejere, din in sau denim. Dacă vrei să te îndrepţi către adoptarea unor ţinute prin care să ieşi în evidenţă, poţi purta cămaşa doar agăţată de betelia pantalonilor, într-un stil nonşalant. Poţi obţine acest efect cu ajutorul unei cămăşi albe sau din denim, alături de o pereche de pantaloni din jeans şi accesorii statement. În ceea ce priveşte imprimeul cămăşii, dacă un model hawaian poate fi purtat peste pantaloni, datorită lejerităţii pe care o oferă ţinutei, o cămaşă în dungi, mai sobră, trebuie neapărat purtată în pantaloni.

Dacă ţii cont de criteriile principale de purtare a cămăşii, în funcţie de lungime, design sau croi, nu vei avea nicio problemă în a alege cămaşa potrivită de purtat în sau peste pantaloni, ţinând cont şi de evenimentele la care participi.