Budapesta, castane și feerie pe gheață

Piața de Crăciun din Piața Vörösmarty și-a deschis porțile pe 16 noiembrie, iar cea de la biserica Sfântul Ștefan pe 1 decembrie. Vei găsi o mulțime de produse realizate de artizani unguri și de creatorii locali și nu trebuie să ratezi un vin alb fiert cu condimente sau celebrele lor prăjituri cu nuci, alune, gem și mac. Nu vor lipsi nici castanele coapte care te vor îmbia cu mirosul lor. Iar dacă tot te afli în acest minunat oraș, nu poți rata celebrul lor gulaș tradițional. Dar nu e doar atât: la Budapesta funcționează cel mai mare patinoar în aer liber din Europa, băile termale din oraș cu apă la 38-40 C, tramvaiele de Crăciun și concertele de operă.

Viena, delicii și palate majestoase

La Viena găsești mai multe târguri de Crăciun, amplasate strategic în zonele comerciale ale orașului. Fie că te oprești în Piața primăriei, fie la Palatul Schönbrunn sau în Piața Sfântului Ștefan, la Viena, la târgurile de Crăciun nu te vei plictisi. Celebrii cârnați în pâine serviți pe stradă, punch-ul cald cu mirodenii, dulciurile și delicatesele vieneze te vor cuceri. În plus, decorațiunile de Crăciun sunt senzaționale. Iar dacă îți place cafeaua, savurează un cappuccino vienez, în frumoasele lor cafenele.

Praga, bunătăți tradiționale și concerte de orgă

Praghezii dar și toți cehii au un mare respect pentru Crăciun și, de aceea, în toate cartierele Capitalei se organizează piețe de Crăciun. Principalele târguri de Crăciun sunt organizate în Piața Primăriei și în Piața Wenceslas. Și aici bunătățile tradiționale și vinul fiert te invită să le deguști la standurile organizate de comercianți în căsuțe de lemn. Păpușelele lucrate manual și tot felul de decorațiuni de Crăciun te vor îndemna să le iei și să le oferi celor dragi. De asemenea, aici se organizează și foarte multe concerte de muzică religioasă la care cehii participă în număr mare. Concertul de orgă de la Biserica Sf. Iosif este foarte renumit.

Cât te costă?

Depinde de buget și de variantele de transport alese. Dacă dispui de mai mult timp, poți alege varianta economică de transport, cu mașina, iar dacă timpul tău e limitat, poți încerca să găsești un zbor convenabil către destinația aleasă. În privința cazării, ca să fii sigură că găsești cea mai bună variantă, apelează cu încredere la  hotelscan.com/ro.

Sursă foto: thinkstock