Beneficiile pentru sănătate ale brânzei de vaci includ scăderea în greutate, bogăția de proteine, vitamine B și grăsimi sănătoase.

Brânza de vaci este o sursă bună de minerale, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc și seleniu, care joacă un rol vital în multe dintre funcțiile corpului.

Despre brânza de vaci

Brânza de vaci este preparată prin fierberea și coacerea laptelui cu ajutorul unor substanțe acide.

Pe măsură ce laptele se fierbe, începe să curgă, făcând bucăți de cheag.

Acest cheag este apoi presat pentru a stoarce zerul sau serul de lapte pentru a forma o bucată mare de brânză sau brânză.

Brânza este un produs din lapte care se fabrică în multe moduri și poate fi achiziționat în diferite forme în funcție de conținutul de lapte și grăsimi.

Fiecare dintre aceste brânzeturi este preparată printr-o procedură diferită și uneori sunt adăugate ingrediente diferite. Astfel, diferite tipuri de brânzeturi au evoluat cu diferite arome.

Procesul de preparare a brânzei de vaci și a brânzeturilor comerciale este oarecum similar. Singura diferență este în proporția laptelui utilizat pentru obținerea brânzei.

Valoarea nutritivă

Nutrienții găsiți în brânza de vaci (100 g) includ energie (98 kcal), carbohidrați (3,38 g), grăsimi (4,5 g), zahăr (2,6 g), proteine ​​(11,12 g), vitamină A D (21 ug).

Unele oligoelemente găsite în brânză de vaci includ calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, seleniu și zinc.

Brânza de vaci se formează atunci când cazeina, o proteină din lapte, reacționează cu acidul și coagulează.

Aceasta este una dintre proteinele preferate pentru sportivi, culturisti, sprinteri si pasionatii de sport.

Asta deoarece cazeina este o proteină care se digeră greu și eliberează energia încet.

Proteina din zer este un produs secundar de brânză de vaci. Zerul este foarte sănătos și popular printre pasionații de sport și fitness.

Poate fi stocat într-un loc răcoros pentru a fi folosit ulterior.

Brânza de vaci și beneficiile sale pentru sănătate

1. Previne cancerul de sân

Calciul și vitamina D găsite în produsele lactate, în special în brânza de vaci, reduc riscul de apariție a cancerului de sân.

O cercetare efectuată pe o perioadă de 16 ani, a constatat că, în cazul femeilor aflate în premenopauză, nivelul calciului și al vitaminei D au contribuit la reducerea riscului de cancer mamar.

2. Bogată în proteine

Una dintre cele mai mari beneficii ale brânzei de vaci este cantitatea mare de proteine ​​de cazeină găsite în ea.

Se crede că laptele de vacă conține cea mai mare cantitate de proteine ​​de cazeină din diferite tipuri de lapte.

Cantitatea de proteine ​​conținută în brânza de vaci este ideală pentru vegetarieni în furnizarea acestora cu cantitatea necesară de proteine ​​zilnice.

Brânza de vaci nu necesită gătire și poate fi consumată direct.

3. Pentru femei gravide

Brânza de vaci este recomandată femeilor însărcinate datorită diferitelor substanțe nutritive esențiale găsite în ea.

Ele au nevoie de calciu, iar brânza de vaci este o sursă foarte bună.

Ea conține fosfor, un element important găsit în oase, care este recomandat în timpul sarcinii.

Nucile românești – 19 motive să le incluzi în dietă. Află cât sunt de sănătoase

4. Bogată în vitamine B

Complexul de vitamine B di brânza de vaci sunt utile în diferite activități metabolice din corpul nostru.

Acestea includ vitamina B12, riboflavina, acidul pantotenic, tiamina, niacinul și acidul folic.

– Vitamina B12 este necesară pentru buna funcționare a creierului și ajută la absorbția fierului.

– Riboflavina ajută la transformarea carbohidraților în energie.

– Acidul pantotenic acționează ca un sintetizator care ajută la formarea proteinelor, a grăsimilor, a carbohidraților și a aminoacizilor din corpul nostru.

– Tiamina ajută la transformarea zaharurilor în energie în sistemul de piruvatdehidrogenază.

– Niacina joacă un rol important în digestie, producția de energie și reducerea colesterolului.

– Folații ajută la dezvoltarea fătului, producerea globulelor roșii și menținerea sănătății inimii.

5. Întărește oasele

Calciul este unul dintre elementele majore asociate laptelui și produselor lactate.

Beneficiile alimentelor bogate în calciu includ întărirea oaselor și pierderea în greutate.

Cantitatea de calciu din brânza de vaci este de 8% din valoarea recomandată zilnic.

Calciul ajută la construirea oaselor puternice pe parcursul copilariei și al maturității.

Consumul de alimente bogate în calciu în timpul sarcinii și în anii următori este util, mai ales în prevenirea osteoporozei și a cancerului de colon.

De asemenea, ajută sistemul nervos să transmită impulsuri nervoase.

6. Menține nivelurile de zahăr din sânge

Brânza de vaci este o sursă bună de magneziu. În corpul uman, cea mai mare parte a magneziului este concentrată în oase.

Magneziul acționează ca un catalizator în promovarea reacțiilor biochimice. Activează diferite enzime în organism, menține funcționarea musculară și nervoasă și susține sistemul imunitar.

Ajută la menținerea nivelului zahărului din sânge și previne atacurile de inimă, constipație, tulburări psihiatrice, migrene și colagen.

7. Împiedică accidentele cerebrale

În afară de alți nutrienți, brânza de vaci conține potasiu, care acționează ca un element de echilibrare a fluidului în organism.

Este o componentă importantă în activitățile neuronale ale mușchilor și creierului.

Ameliorează crampele musculare. Aportul de potasiu în mod regulat previne riscul de accident vascular cerebral, deoarece scade tensiunea arterială și contracția vaselor.

Este utilă în reducerea nivelurilor de stres și a anxietății.

Potasiul, ca și sodiul, acționează ca un electrolit, dar fără efectele secundare ale sodiului, cum ar fi creșterea tensiunii arteriale și stresul cardiovascular.

Acestea sunt fructele permise celor care suferă de diabet

8. Îmbunătățește funcțiile biologice

Zincul găsit în brânză este de aproximativ 4% din valoarea recomandată zilnic. În corpul uman, se găsește în creier, mușchi, oase, rinichi, ficat, prostată și ochi.

Ajută la metabolizarea ADN și ARN. Zincul este unul dintre oligoelementele a căror prezență în corpul nostru contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar și a digestiei.

Este util pentru

– controlul diabetului zaharat

– ameliorarea stresului și a anxietății

– îmbunătățirea sănătății oculare

– prevenirea pierderii apetitului

– a tulburărilor de prostată

– combaterea diferitelor infecții.

Mai mult, acționează și ca antioxidant.

9. Îmbunătățește digestia

Brânza de vaci conține fosfor, care joacă un rol major în formarea ADN și ARN. Este o componentă majoră în formarea oaselor împreună cu calciul.

Fosfații ajută la digestie, excreție și la producerea și extragerea energiei în celule.

De ce este bine să consumi migdale crude înmuiate în apă. Iată 6 beneficii dovedite

10. Proprietăți antioxidante

Seleniul este un oligoelement găsit în brânza de vaci. Este necesar în cantități foarte mici, nu mai mult de 50 mcg până la 70 mcg la adulți.

Seleniul este util ca un antioxidant care protejează celulele și ADN-ul de daune.

Se crede că un aport optim de alimente bogate în seleniu reduce riscul de apariție a cancerului de prostată.

Un nou studiu sugerează că o dietă bogată în produse lactate poate extinde ușor viața persoanelor diagnosticate cu cancer de colon.

11. Nivelurile de colesterol din brânză

Nivelul de colesterol din brânza de vaci depinde de tipul de lapte folosit pentru prepararea acestuia.

Dacă se utilizează lapte integral pentru prepararea brânzei, conținutul de colesterol ar fi mai mare (33 mg pe cană) comparativ cu laptele cu conținut scăzut de grăsimi (10 mg pe cană) sau fără lapte gras (4 mg pe cană).

Utilizați sortimente cu conținut scăzut de grăsimi de brânză de vaci pentru a evita aportul suplimentar de grăsimi și colesterolul excesiv.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto

Vezi şi cele mai scârboase tipuri de brânză!

Ce beneficii au pentru organism și consumul de brânza de vacă și brânza de capră