Ce este Tai Chi?

Tai chi este un stil defensiv al artelor marțiale care include exerciții fizice blânde și întinderi și este cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Bazat pe filozofia taiji, un echilibru între yin și yang, există cinci forme diferite ale acestei arte marțiale.

Mișcările tai chi, care sunt adesea practicate în grupuri, tind să fie lent și metodice. Există atât avantaje fizice cât și psihologice ale acestei practici.

Acesta a apărut în China în jurul secolului al XII-lea, după care multe alte forme s-au adaptat.

Chiar dacă a fost găsit și practicat în China de sute de ani, tai chi devine acum un fenomen global și este practicat în întreaga lume.

Terapia prin muzică poate face minuni. Ce beneficii are terapia muzicală

Tipuri de Tai Chi

Tipurile majore de tai chi includ familiile de discipline Chen, Yang, Wu și Hao, precum și o formă combinată care se trage din toate familiile diferite.

Chen

Această formă implică o combinație atât a mișcărilor lente, cât și a celor foarte rapide, ceea ce face o formă dificilă de a stăpâni, în special pentru un începător.

Acestea fiind spuse, aceasta este și prima familie de tai chi și este, prin urmare, una dintre cele mai populare.

Yang

Derulată îndeaproape din stilul Chen, această formă a artei marțiale este considerată cel mai accesibil și mai popular stil din lume.

Hao

Cel mai puțin practicat și cel mai puțin cunoscut, acest stil nu folosește multe mișcări derivate din celelalte trei stiluri.

Wu

Pe măsură ce Yang a venit de la Chen, așa și Wu a venit de la Yang, iar acest stil derivat este chiar mai ușor de practicat pentru mulți oameni.

Combinat

Există diferite forme de tai chi care combină una sau mai multe dintre școlile descrise mai sus. Orice combinație este posibilă, astfel că formele sunt cu adevărat nelimitate.

Ce trebuie să mănânci înainte și după antrenamente și ce să eviți

Beneficiile Tai Chi

Beneficiile majore ale tai chi – sănătatea inimii, tratează artrita, boala Parkinson și stresul cronic și îmbunătățind puterea musculară, printre altele.

De asemenea, îmbunătățește controlul echilibrului, fitness și flexibilitate.

1. Tratamentul bolii Parkinson

Reducerea stresului și a efectelor neurologice ale acestui exercițiu au fost legate de o mai bună flexibilitate și o progresie mai lentă a acestei boli.

2. Controlează diabetul

Prin ajutarea echilibrului activității metabolice și îmbunătățirea circulației, diabeticii pot beneficia de această formă defensivă și sănătoasă de activitate fizică.

3. Ameliorează depresia

Tai chi este cunoscut pentru că reduce hormonii de stres și pentru că ajută la echilibrarea nivelurilor de neurotransmițători, care pot ameliora simptomele depresiei.

4. Flexibilitate

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii practică această artă marțială este să-și îmbunătățească flexibilitatea.

Mișcările controlate și creșterea tensiunii musculare ajută oamenii să atingă acest obiectiv destul de ușor.

5. Reduce durerea artritei

Prin îmbunătățirea flexibilității, a fluxului de sânge și a forței, practica regulată a acestei arte marțiale poate ajuta la reducerea simptomelor de artrită și durere articulară.

6. Îmbunătățește forța musculară

Acest exercițiu este mai greu decât mulți oameni cred și necesită control ridicat asupra mușchilor.

După doar câteva săptămâni de practică regulată, veți observa o schimbare a compoziției și controlului muscular.

7. Reglează presiunea sanguină

Scaderea nivelului stresului si ajutarea echilibrului functiei cardiovasculare, tai chi poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la scaderea simptomelor hipertensiunii arteriale.

8. Ameliorează stresul

Efectele calmante ale acestui exercițiu sunt cunoscute pentru a reduce nivelul hormonilor de stres din organism, cum ar fi cortizolul.

Acest lucru poate ajuta la prevenirea inflamației și la scăderea riscului bolilor cronice.

Ce spun ridurile de pe frunte despre sănătatea ta. Dacă sunt adânci, ești predispus la o boală

Cum se face Tai Chi

Există numeroase moduri de a aduce această artă marțială în viața ta, dar există și câteva sfaturi bune care să vă ajute.

De exemplu, ar trebui să începeți încet și să așteptați să vedeți cum practica vă afectează corpul.

Acesta poate fi un exercițiu important de ardere a caloriilor, în ciuda naturii lente a activității.

Trebuie să vă îmbrăcați corespunzător – cele mai bune opțiuni sunt îmbrăcămintea liberă și care curge, care permite o gamă completă de mișcări.

Odată ce deveniți mai experimentat, puteți practica tai chi o dată pe zi sau mai mult.

Unii practicanți petrec ore în fiecare zi trecând încet prin mișcări, concentrându-se pe ei înșiși și eliminându-și mințile.

Câteva sfaturi

Balansare

Una dintre componentele cheie ale tai chi este un echilibru adecvat, multe dintre mișcări vor testa capacitatea corpului tău de a rămâne într-un singur loc.

Concentrați-vă puternic pe menținerea formei fără să vă mișcați, concentrându-vă în fiecare parte a corpului în același timp.

Înrădăcinare

Această tehnică constă în a vă imagina înrădăcinată în pământ, incapabilă să vă răsturnați sau să cădeți. Este un truc mental care funcționează surprinzător de bine.

Mental Focus

Această artă marțială este imposibilă dacă nu vă concentrați asupra corpului.

De asemenea, vă va ajuta să vă clarificați mintea și să vă concentrați asupra unor mișcări și a echilibrului.

Respiraţie

Celălalt aspect al tai chi este respirația. Asigurați-vă că corpul are substanța nutritivă esențială – aerul – pe întreaga sesiune.

Precauții înainte de a practica Tai Chi

Principalele măsuri de precauție de urmat înainte de a practica tai chi includ următoarele:

– Practică într-un spatiu deschis, bine ventilat

– Consumă apă suficientă pentru a preveni deshidratarea

– Asigurarea că te simți confortabil

Prevenirea rănilor este de maximă importanță și există multe modalități de a face acest lucru.

Aveți întotdeauna o trusă de prim ajutor pregătită, dacă sunteți instructor, și țineți cursul într-un loc cu acces ușor.

Pentru practicanții individuali, asigurați-vă că vă întindeți și încălziți înainte de a începe mișcările.

De asemenea, discută cu medicul tău despre practicarea de tai chi pentru a nu exista nicio problemă medicală care să te împiedice să o faci.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto