Consumul de arginină este o parte esențială a oricărei alimentații sănătoase, deși necesitatea suplimentelor depinde de starea de sănătate individuală, astfel încât cunoașterea tuturor detaliilor este importantă.

Ce este arginina?

Arginina (L-arginina) este considerată un aminoacid semi-esențial în organism și este un instrument esențial în sinteza proteinelor care afectează o mare varietate de procese metabolice în organism.

Acest aminoacid se transformă în oxid nitric (NO), care are multe beneficii.

Spre deosebire de alți aminoacizi, nevoia organismului pentru acest nutrient se schimbă în funcție de stadiul ciclului de viață și de condițiile de sănătate specifice.

În timpul fazelor majore de dezvoltare în copilărie de exemplu, organismul nu este în măsură să producă cantități adecvate de arginină, necesitând o dietă bogată în alimente cu acest aminoacid.

Mai târziu în viață, organismul poate sintetiza arginina din glutamină și consideră că acest aminoacid se găsește în orice formă de proteine ​​dietetice.

Este relativ ușor să accesați cantități suficiente din acest nutrient într-o dietă echilibrată.

Pentru cei cu afecțiuni de sănătate specifice poate fi necesar să se completeze necesarul și prin suplimente.

Acest aminoacid este esențial pentru multe aspecte ale sănătății, de la integritatea cardiovasculară și prevenirea cancerului până la scăderea în greutate și hipertensiunea arterială.

Există o mulțime de motive pentru care medicul vă poate recomanda stimularea sănătății cu suplimente de arginină.

Copilul are o respirație urât mirositoare? 11 remedii naturiste la îndemână

Beneficii arginina (L-Arginina). Ce ar trebui să știi despre acest aminoacid

Există nenumărate beneficii ale argininei în organism, inclusiv următoarele:

– Remedierea problemelor de hipertensiune

– Stimularea dezvoltării musculare

– Condiții inflamatorii îngăduitoare

– Creșterea circulației

– Îmbunătățirea imunității.

1. Hipertensiune

Ca un precursor important al oxidului nitric, acest aminoacid este strâns legat de tensiunea arterială și de riscul cardiovascular.

Prin reducerea tensiunii vaselor de sânge și a arterelor, reduceți riscul de ateroscleroză, precum și de boală coronariană și accident vascular cerebral.

2. Anghină

Dacă suferiți de angină pectorală, medicul vă poate recomanda suplimentarea cu acest aminoacid, deoarece vă poate ajuta să rectificați funcția vasculară și să vă protejați sănătatea generală a inimii.

3. Culturism

Când aveți niveluri adecvate ale acestui compus în corpul dumneavoastră, producția de hormon de creștere va fi stimulată.

Aceasta înseamnă că impactul antrenamentelor va fi mai vizibil, iar creșterea musculară va fi sporită.

Pentru culturiști, acesta este un supliment foarte obisnuit de aminoacizi pentru a obtine rezultate mai bune în urma eforturilor lor.

Scorțișoara la copii – 11 beneficii minunate ale acestui condiment savuros pentru cei mici

4. Îmbunătățește circulaţia

Studiile au constatat că acest aminoacid este esențial pentru optimizarea circulației în organism.

Aceasta duce la o oxigenare mai bună a mușchilor și a grupurilor de organe, inclusiv a sistemului reproductiv masculin.

Din acest motiv, acest supliment a fost cunoscut ca un stimulator al libidoului, deoarece poate crește sexul și poate preveni simptomele disfuncției erectile.

5. Sistemul imunitar

Acest aminoacid afectează în bine nenumărate sisteme din organism, inclusiv sistemul imunitar.

Suplimentarea cu arginină este legată de o mai bună apărare împotriva creșterii tumorilor canceroase, precum și de vulnerabilitatea organismului la diferite infecții și agenți patogeni.

6. Boli inflamatorii

Pentru a crește circulația și pentru a regla funcția imună, unii oameni iau rapid arginina, deoarece este cunoscută pentru minimizarea efectelor afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi artrita, gută și migrenele.

Reducerea timpului de vindecare a leziunilor este încă un motiv pentru care acest aminoacid este atît de căutat de atleți și culturisti, printre altele.

13 beneficii importante ale vitaminei A sau retinol

Beneficii arginina – în ce alimente o găsești

Majoritatea oamenilor dobândesc mai mult decât suficient din acest aminoacid prin dieta lor obișnuită, dar dacă doriți să vă măriți aportul, încercați alimente cum ar fi:

– Ouă
– Peşte
– Carne
– Nuci
– Alge
– Semințe de dovleac
– Năut
– Curcan
– Boabe de soia
– Arahide
– Linte
– orice alt aliment care conține proteine.

Nu există o recomandare exactă cu privire la cantitatea de arginină pe care o persoană ar trebui să o consumă zilnic, deși există anumite limitări pentru suplimente.

Majoritatea prescripțiilor sau recomandărilor pentru suplimentele de arginină variază de la 1-4 grame, consumate de trei ori pe zi.

Înainte de a adăuga acest tip de supliment la dietă este mai bine să discutați cu medicul, în special dacă luați deja alte medicamente.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto