Prințul Henrik a fost internat de două ori în luna august, la spitalul Rigshospitalet din Copenhaga, unde medicii au venit cu vești rele după mai multe investigații, descoperind că funcțiile cognitive ale prințului sunt extrem de degradate.

„În urma unei lungi verificări şi, recent, a unei serii de examene medicale desfăşurate pe parcursul verii, o echipă de specialişti a spitalului din Conpenhaga a conchis că Alteţa sa regală, prinţul Henrik, suferă de demenţă”, se arată într-un comunicat, citat de revista People.

SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Citește și: Kate Middleton a reușit să rupă o tradiție regală de 58 de ani. De ce a înfuriat-o din nou pe regină

Prințul consort nu mai recunoaște pe nimeni

“Acest diagnostic implică o degradare a funcţiilor cognitive ale prinţului”, se mai arată în anunţ, iar acesta se pare că nu prea mai recunoaște pe nimeni.

Diagnosticul “poate fi însoţit de o schimbare în comportament, în reacții și în capacitatea de judecată. În vârstă de 83 de ani, prințul consort a renunțat la activitățile lui oficiale anul trecut, dar a mai avut ocazional apariții publice, cea mai recentă fiind la aniversarea vârsteid e 18 ani a nepotului lui, prințul Nikolai, care a împlinit 18 ani.

La începutul lunii august, el a anunţat public că refuză să fie înhumat alături de soţia sa, în mausoleul regal, iar se știe că acesta a fost mereu nemulțumit din cauza faptului că nu i s-a dat titlul de rege. „Dacă vrea să fiu îngropat lângă ea să mp facă rege consort”, a declarat prințul Henrik la începutul lunii august.

 

Citește și: