Vladimir Putin pare că este lovit din toate părțile pentru invazia lui nejustificată din Ucraina, pentru care e considerat de mulți un criminal. Dacă până acum mai toate țările au pus sancțiuni pentru Rusia ca urmare a deciziei liderului de la Kremlin de a isca un război în Ucraina, acum începe să-i fie afectată și viața personală și au de suferit și persoanele apropiate lui.

profimedia-0642507154SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 17

Vor să i se retragă medaliile și titlurile olimpice

Se știe că președintele rus și-a părăsit soția, pe Ludmila Putina, pentru fosta gimnastă rusă Alina Kabaeva, câștigătoarea medaliei de aur la Olimpiada de la Atena. Mulți au scris că cei doi s-ar fi căsătorit în secret și au împreună patru copii, iar sportiva a dispărut de ani buni din atenția publicului, pentru a se dedica total familiei. Recent, au apărut informații cum că s-ar ascunde în Elveția, iar acum fosta gimnastă rusă este subiectul unei petiţii iniţiate de activiştii, care cer expulzarea ei.

Ca urmare a invaziei ruse în Ucraina, aproape 55.000 de persoane din Rusia, Ucraina, Belarus și activiști din Elveția au semnat petiţia și cer autorităților elvețiene să o expulzeze din ţară pe Alina Kabaeva, despre care se știe că a fost trimisă de preşedintele Rusiei într-o cabană privată de lux din această țară, potrivit Nexta, cel mai mare canal de Telegram din Belarus care furnizează ştiri.

„Este timpul să o reuniți pe Eva Braun cu Führer-ul ei”, se spunea petiția puternic formulată- sau„În ciuda războiului actual, Elveția continuă să găzduiască un complice al regimului lui Putin”.

„Noi, cetățenii Rusiei, Belarusului și Ucrainei, care trecem în prezent printr-o imensă suferință, ne unim pentru a face apel la autoritățile elvețiene”, se arată în petiția, care a fost postată pe change.org în limbile germană, franceză și engleză și are până acum aproape 55.000 de semnături.

„Publicul tocmai a aflat că persoana politică și fosta gimnastă ritmică, Alina Kabaeva, se ascunde de consecințele sancțiunilor impuse Federației Ruse în țara voastră.
Ea este soția preferată a dictatorului delirant, criminal de război care a atacat cu trădare Ucraina în ultimele săptămâni.
Ea susține activitățile sociale din Rusia și a încercat să-i obișnuiască pe cetățenii ruși cu realitatea sancțiunilor de după 2014 și a declarat personal: „Cu cât devine mai rău, cu atât este mai bine pentru noi!”, scrie în petiție.


Semnatarii se întreabă de ce, „având în vedere volumul de sancțiuni impuse Rusiei”, autoritățile elvețiene continuă să o găzduiască pe ea și familia ei într-un moment în care Putin „distruge viețile a milioane de oameni”.


„Pentru prima dată în istoria modernă, țara voastră și-a încălcat neutralitatea, ceea ce nici măcar nu a făcut față de Germania nazistă în secolul al XX-lea și s-a alăturat sancțiunilor împotriva lui Putin și a împrejurimilor sale. Și acum îi permiți amantei lui preferate și copiilor săi să se ascundă în granițele statului tău.

Cu toate acestea, nu există încă nicio dovadă certă că Kabaeva, o fostă deputată pro-Putin, s-ar ascunde în Elveția, unde se crede că a dat naștere copiilor președintelui rus.

De asemenea, într-o altă petiţie, se cere ca fostei gimnaste să îi fie retrase toate medaliile şi titlurile olimpice obţinute de-a lungul carierei. Kabaeva este una dintre cele mai decorate gimnaste din istoria gimnasticii ritmice, cu două medalii olimpice, 14 medalii la Campionatul Mondial şi 21 medalii la Campionatul European.

Alina Kabaeva l-a făcut pe Putin tată de gemeni

Mai multe publicații au scris că ea l-ar fi făcut pe Putin și tătic de gemeni, fapt pentru care din 2019 s-a retras din viața publică și s-a dedicat vieții de familie.

Cu toate acestea, Kabaeva a avut în august, anul trecut, o apariție surpriză la postul public de televiziune din Rusia. În cadrul talk show-ului politic ”60 Minutes”, la care a fost invitată, pe canalul Rossiya 1, Alina Kabaeva a apărut pentru a vorbi despre jocurile olimpice de la Tokyo și pentru a critica dur decizia juriului de a-i oferi medalia de aur gimnastei din Israel, Linoy Ashram, în defavoarea compatrioatei sale, Dina Averina. Deși nu a fost întrebată de Putin sau dacă este Prima Doamnă secretă a Rusiei, un detaliu le-a atras imediat atenția tuturor. Faptul că fosta olimpică poartă pe degetul inelar o verigheta ceea ce a iscat un val de controverse. Se pare că Alina și liderul de la Kremlin s-ar fi căsătorit în mare secret, dar cei doi evită să vorbească despre viața lor personală.

Alina a fost de două ori campioană mondială și de trei ori campioană europeană. Ea a făcut istorie în gimnastica ritmică și a fost numită „cea mai flexibilă femeie a Rusiei”. Priceperea ei cu mingea și panglicile i-au adus porecla de „cea mai suplă femeie din Rusia”. La apogeul faimei sale atletice, marcând o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 2000 de la Sydney și o medalie de aur la Atena în 2004,când a avut ocazia să-l cunoască și pe președintele rus.

Alina Kabaeva a pozat nud

Kabaeva, născută în Uzbekistan, s-a retras din gimanstică un an mai târziu, în 2005, și de atunci a încercat o serie de noi cariere. A încercat o carieră de cântăreață, idee la care a renunțat destul de repede. Ea a activat ca model ocazional, apărând într-o rochie de aur de 33.000 de dolari pe coperta Vogue Rusia, dar a pozat nud și pentru o revistă pentru bărbați. Ea a devenit ulterior femeie de afaceri și om politic. Timp de opt ani, Alina Kabaeva a ocupat un loc în Camera Inferioară a Parlamentului rus, Duma, recrutată de partidul Rusia Unită al lui Putin. În 2008 a apărut prima dată zvonul în Rusia că ar fi „Prima doamnă secretă”. În septembrie 2014, Alina Kabaeva a devenit șefa consiliului de administrație într-un trust de presă favorabil Kremlinului, Grupul Național Media.

Kabaeva va împlini 39 de ani în luna mai, fiind mai tânără cu 30 de ani decât Putin.

Președintele Rusiei mai are două fiice, Maria, 36 de ani, și Katerina, 35, din prima căsătorie cu fosta însotițoare de bord Ludmila Shkrebneva. Putin și Shkrebneva au fost căsătoriți 31 de ani și au divorțat în 2013.

Foto: Profimedia