Mirosul corpului poate fi schimbat prin dietă și sport. Cu cât faci mai multă mișcare și mănânci mai echilibrat, cu atât vei scăpa de izul neplăcut al transpirației, chiar dacă ai trecut de 40 sau 50 de ani.

Dar nu numai transpirația este de vină. Și mirosul gurii poate fi neplăcut, de asemenea și mirosul pielii poate fi o problemă când mănânci prea condimentat și prea gras.

Iată ce alimente te ajută să îți schimbi mirosul pielii, să devină mai fad și mai puțin persistent.

Lămâia și toate celelalte citrice

Încearcă să consumi mai des, aproape zilnic, salată de fructe cu citrice, ceaiuri și apă cu lămâie și limonade aromate. Acizii din aceste fructe combat bacteriile și fermentația excesivă, astfel că respirația ta va fi mai proaspătă, iar vitamina C ajută pielea să capete și ea un miros mai plăcut.

Schinduful sau fânul grecesc

Cumpără semințe de schinduf pentru ceai și fă o cură de trei luni, bând o ceașcă la două zile. Acest ceai are beneficii uimitoare, combate inflamațiile și bacteriile, dă energie organismului și susține metabolismul, ceea ce duce la o mai bună eliminare a toxinelor.

Liliacul indian

Numele științific este Azadirachta indica, englezii îi spun neem, iar la noi poate fi tradus prin liliac indian. Este o plantă originară din Asia cu proprietăți extraordinare pentru organism. Are un conținut ridicat de antioxidanți și combate dezvoltarea bacteriilor. Din frunzele sale uscate, poți face o pastă cu un strop de apă, pe care să o aplici la subraț cu un sfert de oră înainte de duș. Fă acest lucru de 3 ori pe săptămână și vei vedea că se schimbă mirosul corpului.

Sucul din iarbă de grâu

Firele fragede de iarbă de grâu încolțit sunt o sursă excelentă de vitamine, proteine și minerale. Aceste plăntuțe firave au un conținut ridicat de vitamina A și C, toate vitaminele B, proteine, potasiu, calciu, magneziu și acizi esențiali. Marea problemă este că sucul are un gust destul de neplăcut. Trebuie început cu o doză mică, amestecat cu suc de citrice sau de mere. Dar, dacă poți face o cură cu suc de iarbă de grâu timp de o lună cel puțin, vitalitatea organismului și energia ta vor spori. În plus, mirosul pielii va deveni mai fad și vei transpira mai puțin.

3 ierburi aromatice excelente pentru mirosul corpului

Consumă mai des pătrunjel, mentă și salvie, dacă se poate proaspete în salate și limonade. Sunt plante aromatice care combat mirosurile neplăcute ale respirației și ale transpirației, iar în timp schimbă mirosul corpului și al pielii, făcându-l mai dulceag.

La fel de bune sunt rozmarinul sau scorțișoara și ceaiul verde cu lămâie.

sursa foto: 123rf.com