Actorul a declarat, luni dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost ”salvat de o echipă de medici care munceşte de dimineaţă până noaptea târziu”. A mulțumit medicilor și a spus că regretă că aceștia nu l-au lăsat să urce pe scenă duminică, transmit televiziunile de știri.

În timpul conferinței de presă, actorul nu a pierdut ocazia de a cânta de un colind, o adaptare după „Silent Night”, semn că e bine.

În urmă cu o săptămână, Alexandru Arşinel a fost supus unei coronarografii, în urma căreia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculară anterioară a inimii, una dintre arterele mari din zona cardiacă, după cum a explicat atunci Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă.

„A fost un sindrom coronarian acut. Aceasta este titulatura modernă – adică infarct. 70% din arteră era obstruată, motiv pentru care s-a decis implanul unui stent acolo, care permite revascularizaţia muschiului cardiac. A venit conştient, cooperant, cu o durere difuză la nivel toracic inferior”, a explicat atunci Nica.

Arșinel, în vârstă de 78 de ani, a fost supus, în urmă cu patru ani, unui transplant de rinichi. De-a lungul timpului, actorul a suferit și mai multe intervenții la coloană.

Foto: Libertatea.ro

Vezi și Alexandru Arşinel a fost dus de urgenţă la spital. S-a simțit rău și a chemat salvarea

Citește și: