Alege siguranța ta și a celor dragi 

Stabilitatea este o condiție foarte importantă în îndeplinirea obiectivelor. Când știi că ai un job sigur, că poți să îţi desfășori activitatea în mod optim, că tu și cei dragi sunteți protejați în cazul unei situații neprevăzute, va fi mult mai simplu să te concentrezi pe obiectivele tale. Este important ca lucrurile să poată rămâne stabile și echilibrate, motiv pentru care una dintre rezoluțiile noului an poate fi construirea unei strategii pe termen lung pentru protecția ta și a celor dragi. Să închei o asigurare de sanatate te poate ajuta să obții protecție financiară în cazul unei afecțiuni sau al unui accident și să te concentrezi asupra lucrurilor care contează. 

Alege un stil de viață echilibrat 

Cu toate că o astfel de alegere la început de an poate părea una generală, existența ei pe lista ta poate deschide numeroase abordări. Există nenumărate idei despre ce înseamnă un stil de viață sănătos, însă este suficient să înțelegi și să aplici cu perseverență câteva principii de bază care ți se potrivesc. Poți începe cu pași mici, de exemplu, cu 15 minute de exerciții fizice pe zi. Odată ce ai făcut din acest obiectiv o rutină, poți adăuga alt pas, o nouă schimbare pe care vrei să o faci. De ce se pune atât de mult accent pe o viață echilibrată? Sănătatea este principala condiție a îndeplinirii obiectivelor tale. În lipsa ei, este dificil să îți pui planurile în aplicare. 

Alege să construiești relații sănătoase

Când ai alături persoane care știu să te susțină, rezoluțiile propuse par mai ușor de atins. Așa cum știm, neînțelegerile cu cei apropiați, conflictele repetate pot afecta viața cotidiană. De aceea este nevoie sa acordăm atenție și răbdare relațiilor importante din viețile noastre. Empatia, comunicarea, ascultarea activă, timpul de calitate petrecut împreună, dragostea, încrederea și respectul reciproc, toate fac parte din lista resurselor care ne vor ajuta să îmbogățim orice interacțiune. Relațiile sunt dinamice, sunt într-o continuă schimbare și este bine să avem o atitudine deschisă, să venim de la an la an cu lucruri noi și cu dorința de a îmbunătăți permanent conexiunile cu cei apropiați.   

Alege să îmbunătățești ceea ce se poate

Indiferent cât de recunoscători suntem pentru ceea ce avem, întotdeauna vor exista și lucruri pe care vrem să le îmbunătățim, fie că sunt cele din domeniul profesional, domeniul financiar sau relații. Așa că, poți începe rezoluțiile noului an cu o listă a lucrurilor care te nemulţumesc la tine. Notează tot ce îți trece prin minte. Nu îți place felul în care comunici cu prietenii? Ți se pare că nu ai răbdare? Fă o listă cu toate, apoi prioritizează-le. Observă care „ard” atât de tare încât vrei să le îmbunătățești acum. Pentru fiecare „nemulțumire” găsește o schimbare pe care o poți face ușor, astfel încât lucrurile să funcționeze mai bine. 

Calitatea noului an este influențată de deciziile, alegerile și acțiunile pe care le facem zi de zi, iar îndeplinirea obiectivelor setate depinde doar de tine și de modul în care le abordezi. Monitorizează-ți constant progresul și la final de an vei avea o listă plină cu realizări. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Metropolitan