Asta deși premierul Florin Cîțu declara că România este pregătită pentru implementarea certificatului și că totul va fi gata la 1 iunie.

Andrei Baciu spune însă că se lucrează la el de mai bine de două luni și că suntem în grafic.

”Se lucrează la certificatul digital Covid de mai bine de două luni, colegii de la STS au avut un test săptămâna trecută, lucrurile au mers bine, suntem în grafic. Va fi implementat la 1 iulie”, a promis vicepreședintele CNCAV, conform Spotmedia.

Secretarul de stat a dat și detalii despre aceste certificate, așteptate de toată lumea, după un an de stat în casă. ”Certificatul va ajuta să avem o abordare uniformă la nivel european. S-au ridicat multe restricții, s-au intensificat activitățile de turism. Pentru a avea o abordare unică la nivel european a fost creat acest certificat.

Vom avea o platformă unde ne vom crea un cont, ne autentificăm și primim un link de unde putem descărca acest certificat.

Este de trei tipuri: se referă la persoanele vaccinate, la cele care au trecut prin boală sau la cele care au un test PCR negativ. Noi vom folosi în România modelul prezentat de Comisia Europeană – cu cod QR, care va garanta veridicitatea”, a mai spus acesta.

De la 1 iunie, la nivel european, sistemul a devenit operațional și deja Comisia Europeană anunță că șapte țări au început să emită certificate digitale COVID-19: Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia.

Vezi și Planuri de vacanță în vreme de pandemie

Citește și:

Familia regală acuzată din nou de rasism. Un document din 1968 scoate la iveală o lege controversată de la palatul Buckingham

Sărbătoare mare în familia Temișan: 15 ani de la cununie! Poză nemaivăzută de la nuntă!