Una dintre cele mai întâlnite probleme cu care te poți confrunta dacă ai părul creț este electrizarea sau efectul cunoscut sub numele de „frizz”. Aceasta este cauzată de gradul destul de mare de deshidratare a firului de păr.  Onduleurile fac mai dificilă pătrunderea uleiurilor naturale în interiorul firului, împiedicând hidratarea optimă. Astfel, părul devine uscat, își pierde din flexibilitate și este mai sensibil la agresiuni.

Alege șampon și balsam special create pentru părul creț

Specialiștii de la Londa Professional recomandă folosirea unui șampon și a unui conditioner leave-in care au la bază o tehnologie cu micro-ioni și extracte din ghimbir și frunze de măslin, care oferă părului hidratarea și flexibilitatea de care are nevoie. Fă-ți un obicei din a folosi doar produse de îngrijire și de întreținere special concepute pentru părul creț.

Citește și – De ce nu e bine să-ți înfășori părul în prosop după ce faci duș

Evită aparatele de coafat!

Este foarte important să nu agresezi suplimentar părul. Evită, pe cât posibil, aparatele de coafat, deoarece căldura emisă de acestea este încă un factor care contribuie la uscare și degradare.

Folosește produse de styling!

Nu uita nici de produsele de styling. O spumă pentru bucle cu fixare ușoară și un produs anti-frizz te vor ajuta să îți controlezi buclele fără prea mult efort.

Folosește un pieptene cu dinți rari!

Pentru a nu strica forma buclelor perfect definite, evită să folosești peria. Este recomandat să folosești un pieptene cu dinți rari. Multe femei care au părul creț spun că preferă să lase părul să se usuce natural, fără foehn, și să nu-l pieptene deloc, pentru a nu strica buclele.

Foto: 123rf

Citește și – Coafuri care te întineresc