Din acest motiv, trebuie să respectăm recomandările specialiștilor, evitând astfel să stăm la soare între orele 10 și 16. De asemenea, indicat ar fi să folosim cât mai des produse destinate protecției solare.

Cum te protejezi de razele UVA și UVB

Există două tipuri de radiații ultraviolete – și anume UVA și UVB – care pot afecta diferit organismul nostru.

Primul tip, UVA, are capacitatea de a penetra chiar și sticla și de a pătrunde în cele mai profunde straturi ale dermei, astfel că sunt atât de periculoase încât pot provoca apariția cancerului. Evident, tot aceste tipuri de radiații sunt responsabile și pentru îmbătrânirea prematură a pielii (riduri, pete și lipsa elasticității).

Razele de tip UVB penetrează mai puțin decât cele de tip UVA și sunt asociate, de regulă, cu arsurile solare, provocând neplăceri pe termen scurt din cauza senzației de disconfort și de durere.

Așadar, este lesne de înțeles de ce specialiștii recomandă să evităm expunerea la soare fără a utiliza o cremă eficientă cu protecție solară.

Alege gama Natural Sun de la Gerocossen

Cremele de protecție solară conțin filtre care încetinesc acțiunea razelor UVA și UVB, dar nu toate au același efect.

Contează mult ingredientele din care sunt concepute, dar și modul în care le utilizăm. Cu toate că problema ultravioletelor ne preocupă mai mult în sezonul estival, dermatologii ne sfătuiesc să nu neglijăm protecția solară nici în restul anotimpurilor.

Având în vedere gama variată de pe piața de cosmetice, alegerea unei loțiuni eficiente devine o adevărată provocare. De altfel, specialiștii ne avertizează să ne orientăm către acele produse care acționează eficient.

De exemplu, loțiunile cu protecție solară din gama Natural Sun de la Gerocossen sunt concepute pe baza filtrelor minerale 100% naturale care reflectă razele ultraviolete, acționând precum o oglindă.

Aceste produse protejează pielea atât împotriva radiațiilor UVA, cât și împotriva radiațiilor UVB. De asemenea, sunt fotosensibile, prezintă un risc minim de alergii și sunt biodegradabile, respectând mediul înconjurător.

Pentru a-ți proteja pielea de efectele negative ale radiațiilor UV, poți folosi loțiunea de plajă SPF 30, din gama Gerocossen Natural Sun. Cu o formulă ușoară care se absoarbe rapid în piele, loțiunea conține ingrediente speciale, și anume 3 uleiuri protectoare: ulei de karanja, ulei de morcov bogat în betacaroten și ulei de măsline.

În plus, pielea ta va fi hidratată și va fi protejată împotriva arsurilor solare și a îmbătrânirii premature a pielii.

Cum să evităm arsurile solare

Limitează, pe cât posibil, expunerea la soare, în special la prânz atunci când razele solare sunt mai puternice. Dacă totuși trebuie să ieși din casă atunci când soarele dogorește cel mai tare, folosește o umbrelă sau mergi pe la umbră.

De asemenea, îți poți acoperi corpul cu mâneci lungi, pantaloni, acoperă-ți capul cu o pălărie și poartă ochelari de soare.

La mare sau la piscină, însă, se recomandă aplicarea unei creme de protecție solară cu SPF ridicat la fiecare două ore sau după fiecare baie.

În plus, după ce ne bronzăm, putem aplica un balsam calmant după plajă sau o loțiune special destinată unei astfel de utilizări.

Iar, dacă totuși nu am reușit să ne protejăm pielea de arsurile solare, va trebui să utilizăm creme eficiente împotriva acestor tipuri de afecțiuni.