Tatăl ei a povestit la Antena 3 și cum s-au derulat lucrurile. „A venit în spatele ei, pur şi simplu, a împins-o. Ea a crezut că este o glumă a unei prietene (…). Când şi-a dat seama că nu e glumă, a pus dreptul în faţă şi a stopat. A opus rezistenţă şi a reuşit să se salveze.

Atunci a sărit lumea şi a reuşit să fugă. Toate acestea s-au întâmplat la 10 metri în faţa metroului. Era prima victimă şi poate nu mai era a doua. Mai avea un centimetru şi depăşea, deja era piciorul în aer”, a declarat bărbatul.

Potrivit acestuia, fata a observat-o pe cea care avea să o agreseze în momentul în care a coborât scările la metrou. Fata i-a povestit tatălui ei că femeia statea pe peron și o privea fix.

”Mi-a luat banii, mi-a luat banii”

În momentul incidentului, câţiva oameni de pe peron au intervenit și au luat-o la întrebări pe agresoare. Chestionată de ce o împinge pe fată, ce are cu ea, aceasta tot repetra că tânăra i-a furat banii. „Mi-a luat banii, mi-a luat banii şi repeta”, spunea agresoarea.

”Apoi a venit metroul, persoanele au intrat în metrou, fiica mea a urcat şi ea de frică şi atunci a realizat ce s-a întâmplat. A izbucnit în plâns, nu a ajutat-o nimeni (…). Agresoarea a rămas pe peron.

Ne-am uitat pe filmări şi agresoarea se plimba foarte liniştită pe peron către ieşire, cu telefonul la ureche”, a mai povestit tatăl fetei.

”Am făcut-o, dar am confundat-o”

Tot acesta a povestit că polițiștii au găsit scris în palma femeii: ”Am făcut-o, dar am confundat-o”. ”Aşa au găsit scris în momentul în care au arestat-o. Putea fi vorba despre fata noastră sau despre cealaltă”, a adăugat tatăl fetei.

El a mai spus că fiica sa, în vârstă de 22 de ani, este în stare de şoc și acum.

Bărbatul a mai spus că, imediat după atac, a sunat la 112, dar acolo a fost redirecționat către poliția metroului. Unde a așteptat ore bune, în parte pentru că nu a fost crezut, în parte pentru că personalul e insuficient. A fost nevoit să aștepte după o femeie care își pierduse sacoșa la metrou.

”În 45 de minute am sunat la 112. Şi 112 m-a trimis la Costin Georgian să investighez eu, ca părinte. E posibil aşa ceva? (…)

Am spus la 112 că fata a fost împinsă intenţionat în faţa metroului, iar doamna de acolo mi-a spus să merg la metrou, că au poliţia lor (…) Trebuia să verifice imediat, să vadă că sunt om serios (…) Ce pierdeau? 10 litri de motorină, timpul a zece poliţişti, dar poate că salvau nişte vieţi”, a mai afirmat el.

Potrivit bărbatului, care a vrut să rămână anonim, poliţistul s-ar fi scuzat spunând că el este singur şi i-a rugat să aibă răbdare: „Poliţistul a venit şi ne-a întrebat, i-am spus că a fost împinsă în faţa metroului. Nu a crezut din prima. Trebuia să-i ia declaraţia doamnei. În jurul orei 19.00 am putut da declaraţii”.

Citește și mărturia tatălui victimei din stația de metrou Dristor 1. Vezi și ce spune mama agresoarei.

În prezent, agresoarea este cercetată pentru omor şi tentativă de omor, fiind arestată preventiv pentru 30 de zile.

Citește și Primele rezultate ale necropsiei victimei criminalei de la metrou