Anul trecut au murit de cancer peste 500.000 de oameni din întreaga lume. Medicii se luptă cu această boală, pacienșii la fel, dar trebuie pus accentul pe măsurile de prevenție.

În afara moștenirii genetice și a mediului, un studiu arată că riscul de cancer este legat și de alimentație.

Iată 9 alimente care provoacă cancerul și care sunt pe lista neagră

1. Alimente care provoacă cancerul  – Carnea procesată

Hot dog-ul, cârnații, șunca și alte tipuri de carne procesată sunt sub riscul dezvoltării de cancer.

Cele mai multe produse procesate sunt tratate, conțin multă sare și chimicale.

Cea mai nocivă substanță este considerată nitratul de sodiu (sau/și nitriți, E 249, E 250, E 251, E 252).

Consumul regulat de produse procesate crește riscul unei morți premature cu 43%.

2. Produsele din făină albă rafinată

După procesare, făina albă își pierde o mare parte a nutrienților.

Produsele din făină albă sunt albite cu ajutorul clorinei – un gaz iritant și toxic care poate fi fatal.

Făina albă și alimentele cu un index glicemic mare au un impact negativ asupra zahărului din sânge.

Aceste produse nu numai că aduc ceva kilograme în plus, dar cresc și riscul de cancer.

3. Popcornul la microunde

Floricelele de porumb sunt populare oriunde în lume, dar sunt și nocive.

În special cele făcute la cuptorul cu microunde. Acest tip de popcorn conține acid perfluorooctanoic folosit la realizarea teflonului.

Studiile arată că acest chimical cauzează infertilitatea la femei.

Acest acid crește riscul apariției cancerului la organele interne – ficat, rinichi, vezică, pancreas, etc.

Popcornul pentru microunde mai conține un alt chimical periculos – diacetilul, cel folosit pentru a da aroma falsă de unt floricelelor.

4. Îndulcitori artificiali

Persoanele care încearcă să evite zahărul, sunt la dietă sau au diabet, cel mai adesea folosesc îndulcitori artificiali.

Multe studii au arătat că acestea îngrașă. Ei dezechilibrează nivelul de zahăr din sânge.

Aspartamul devine toxic în organism.

Acești îndulcitori cresc riscul de a dezvolta tumori la nivelul creierului.

5. Alcoolul

Toată lumea cunoaște pericolul din alcool, dacă este folosit în exces.

Prea mult alcool în organism conduce către diferite tipuri de cancer.

Un studiu recent arată că tinerele la vârsta premenstruală care beau cel puțin o băutură alcoolică pe zi au un risc cu 30% mai crescut de a face cancer de sân.

Alcoolul este considerat a doua cauză a apariției cancerului, după tutun.

Experții de la Organizația Mondială a Sănătății au descoperit că alcoolul este o cauză majoră a apariției cancerului de gură, esofag, ficat, colon și la sân.

6. Alimente care provoacă cancerul  – Zahărul rafinat

Mulți cred că zahărul rafinat accelerează creșterea și dezvoltarea celulelor maligne.

Siropul de fructoză nu este sănătos, mai ales că organismul îl absoarbe lent în pereții celulari.

Produse cancerigene sunt considerate varitățile de deserturi de la torturi, prăjituri, sucuri acidulate care conțin zahăr rafinat.

7. Alimente care provoacă cancerul  – Chipsurile de cartofi

Cine ar spune nu unei pungi cu chipsuri? Sunt gustoși și ai o plajă largă de varietăți de unde alege.

Pentru a-i face, feliuțele de cartofi sunt prăjite în ulei la temperaturi peste 120 grade Celsius.

Acest lucru le cauzează apariția acrilamidei, un cancerigen care se găsește în țigarete.

O dietă în care este prezentă acrilamida conduce la riscul de cancer ovarian, de prostată, digestiv, de sân.

Chipsurile sunt bogate în grăsimi și calorii care contribuie la îngrășare, colesterol crescut, tensiune arterială ridicată și alte probleme de sănătate.

Plus, aromele artificiale și conservanții adăugați nu fac bine sănătății.

În locul unei pungi cu chipsuri mai bine preparații unii acasă, mai sănătoși, sau alegeți pe cele din mălai, tortilla.

Mai puteți face chipsuri și din banane, care sunt mai bune decât cele din cartofi.

8. Alimente care provoacă cancerul  – Uleiul hidrogenat

Uleiurile vegetale hidrogenate sunt, de obicei, colorate și parfumate.

Sunt folosite la margarină și alte grăsimi ușor de manevrat.

Prin procesul de hidrogenare se produc grăsimile modificate chimic acizi grași trans și grăsimi trans.

Acestea provoacă boli coronariene, cresc colesterolul rău, crește riscul de diabet zaharat, de cancer, afectează funcțiile creierului, dezvoltarea fătului.

9. Alimente care provoacă cancerul  – Maioneza și ketchup-ul

Emulsificatori, stabilizatori, conservanți, grăsimi trans, oțet, zahăr – sunt o mică parte din lista substanțelor dăunătoare care se regăsesc în compoziția celor două produse.

Nu mai amintim și de faptul că sunt ambalate în plastice, care și acestea sunt chimice și pot cauza multe boli.

Pericolele din alimentație sunt la tot pasul și de obicei la acele produse care îți plac mai mult, pe care le consumi des, cele preferate.

Pentru sănătatea ta și a familiei tale ar trebui să te interesezi mai mult de ceea ce pui pe masă.

Cu greu s-ar putea produce atât de multe produse delicioase și sănătoase pentru a satisface nevoile oamenilor la moentul actual. Și prețul ar fi unul mult mai ridicat.

Când nu se poate asta, se apelează la artificii menite să acopere nevoile a sute de milioane de consumatori.

Sursa foto