Citește și: De ce e bine să ștergi frunzele plantelor de interior

1.Multe plante folosesc acest sezon slab luminat că o fază de repaus. Se oprește creșterea și scade metabolismul. Plantele de interior preferă o temperatură ușor călduță. Pentru multe plante este suficient să le țineți departe de căldură. Dacă planta este așezată în fața unei ferestre, trebuie să vă asigurați că nu ajunge nicio adiere de vânt la ele.

2.Ai grijă ca frunzele să nu atingă fereastra rece. În caz contrar, planta va primi un șoc termic, frunzele vor deveni maro și se vor desprinde. Rădăcina plantei nu trebuie să stea la frig dar nici la temperatură mare. În caz contrar, plantele mai sensibile vor reacționa și în scurt timp își vor pierde frunzele.

3.Plantele de interior nu au nevoie de mult de apă în timpul iernii. De aceea, ar trebui să verificați umiditatea solului înainte de a uda.

4. Aerul devine uscat din cauza căldurii. Acest lucru este incomod atât pentru oameni cât și plante. Există câteva modalități de a face atmosfera mai plăcută. O soluție este de a umple o farfurie cu granule de argilă și apă. Apa se va evapora și va umezi aerul.

Nu udați plantele de aparatment prea mult, pe timpul iernii

5.Pulverizați planta cu apa călduță de câteva ori pe săptămână. Pulverizarea previne pierderea umidității plantei. Acest lucru, de asemenea, are efect împotriva depunerii prafului nedorit care reduce aportul de lumină. Prin urmare, ar trebui să se curețe regulat praful cu o cârpă umedă. Prin aceasta, fotosinteza nu va fi împiedicată.

6. În timpul lunilor reci ale anului,  insecte precum păienjenii își găsesc adăpost pe plantele din apartament. Dăunătorii se mutiplică rapid în mediu cald și uscat. Este indicat să verificați frunzele și solul o dată pe săptămână. Dacă frunzele sunt lipicioase sau prezintă pete este semn de infestare cu paraziți. În acest caz ar trebui să separați planta de alte plante, să o puneți în cadă și să o udați cu dușul. Înainte de a da drumul dușului, puneți o pungă de plastic în jurul ghiveciului pentru a evita pătrunderea unei cantități mari de apă. În cazul în care nu scăpați de dăunători, puteți cumpăra un pesticid adecvat.

7. Pentru a preveni infestarea cu musculițe puteți adăuga usturoi în ghiveci. Asigurați-vă că bucățile de usturoi sunt acoperite de pământ astfel încât să evitați emanarea mirosului.

Citește și: