Plaja Marasusa din Calabria

 

Este situată lângă orașul Tropea și este considerată pe drept cuvânt perla Calabriei. Marasusa este una dintre cele mai atrăgătoare plaje din Italia, denumită adesea de localnici ”coasta zeilor”. Apele liniștite, de un albastru pătrunzător, se încălzesc de la soare încă de la începutul verii, iar golful adăpostit de coasta înaltă, pe care se înșiră clădirile din Tropea are una dintre cele mai largi și fine plaje din Calabria. În zare, poate fi văzut vulcanul Stromboli, care aruncă și azi trâmbe de fum fierbinte, iar în apele mării vin adesea bancuri de delfini jucăuși. Este un loc idilic, iar Calabria oferă multe alte plaje și golfuri liniștite pentru un concediu perfect la malul mării.

Cala Granara, una dintre acele plaje mirifice cu aer exotic

Este cea mai frumoasă plajă din Isola di Spargi, în Arhipelagul Maddalena, și seamănă cu plajele de vis de pe insulele tropicale. Nu are pereți înalți de stâncă, dar are un nisip fin, palmieri și arbuști plini de flori, iar apele limpezi sunt perfecte pentru snorkelling.

Chiaia di Luna, Ponza

Este una dintre cele mai dramatice plaje, cu un decor care îți taie răsuflarea. Este flancată de un perete abrupt și înalt de stâncă vulcanică, în formă de semilună, de unde și-a primit și numele. Este perla Ponzei, una dintre cele mai frumoase insule ale arhipelagului Pontic, bogat în plaje de neuitat, cu ape liniștite și foarte limpezi.

Baia delle Zagare, Puglia

Printre multele plaje mirifice ale Italiei se numără și acest colț de rai din Puglia, la apele Adriaticii. Este o zonă naturală protejată pentru frumusețile ei pitorești, în care nu poți ajunge decât dacă ești oaspetele hotelului de pe coastă. În afară de clienții hotelului, nu sunt admiși decât maximum 30 de turiști pe zi, pentru a păstra curățenia și liniștea zonei.

Cala di Volpe, Sardinia

Situată pe Coasta de Smarald a Sardiniei, este faimoasă pentru culorile minunate ale apei, în nuanțe de peruzea, care pot rivaliza oricând cu apele Insulelor Bermude. Este o destinație scumpă, cu multe hoteluri de lux și vedete care vin pentru frumusețea și liniștea acestor locuri. Cala di Volpe sau golful vulpilor a devenit faimoasă și datorită faptului că au fost filmate aici câteva scene din celebrele filme cu James Bond.

Cala Tonnarella, Sicilia

Este un adevărat colț de paradis, ascuns în golful Castellamare, dar la care nu se poate ajunge cu mașina. Se merge pe jos aproape o oră, dar efortul merită din plin. Pentru că peisajul este fabulos, iar plaja aproape liberă, cu ape calde și incredibil de albastre. Plaja face parte din rezervația naturală Zingaro.

La Pelosa, Sardinia

În fiecare an face parte din topurile cu plaje mirifice și niciodată nu își dezamăgește turiștii. Chiar dacă este aglomerată, oamenii vin aici atrași de nisipul fin și alb, de apele turcoaz și atât de limpezi că par făcute din cristal. În zare se vede turnul medieval care apăra pe vremuri coasta, iar delfinii vin uneori suficient de aproape cât să îi vezi jucându-se în apă.

sursa foto: Shutterstock