Fluorul ne deteriorează dantura

Multă vreme pasta de dinți cu fluor a fost recomandată de dentiști pentru a ne proteja dantura, deși existau voci care susțineau că trebuie interzisă. Ei bine, studiile recente asupra acestui metal demonstrează acum că el face mai mult rău decât bine. Pe măsură ce se acumulează în organism, fluorul intervine în procesele de funcționare a creierului, a ficatului și a rinichilor, cauzând ”rupturi” iremediabile. Pe de altă parte, fluorul accelerează procesul de îmbătrânire și de deteriorare a masei osoase.

Mituri vechi care devin realitate

Animalele fantastice prind viață

Ne amuzau adesea monștrii și animalele fantastice din povești, formate din cap de cal și corp de leu sau cine știe ce alte combinații inedite. Dar aceste animale de poveste încep să prindă contur. Cercetătorii pot manipula acum secvențe de ADN de la diverse animale pentru a obține mamifere noi. Este cazul ligrului, combinație de leu cu tigru, care a fost un succes al ingineriei biologice.

Zahărul îi face pe copii mai nervoși

Este unul dintre acele mituri vechi care s-au răspândit printre părinții din toată lumea. Oricine are copii mici știe că dulciurile îi agită, dar cercetătorii au vrut să afle și cauza acestui fenomen. Astfel, s-a observat că zahărul și carbohidrații măresc mult mai repede nivelul glucozei în sânge la copii, decât la adulți. Iar acest lucru îi face pe cei mici să își piardă concentrarea, să fie mai agitați și să nu mai aibă controlul asupra emoțiilor lor. Zahărul trebuie redus drastic în dietele celor mici.

Sucul de fructe este și el dăunător copiilor

Orice suc de fructe din comerț, dar mai ales cel făcut cu esențe și arome artificiale, este o adevărată otravă. Conține cantități mari de zahăr, conservanți și coloranți care pot declanșa alergii, care produc agitație și dăunează întregului organism. Pe de altă parte, acidul citric adăugat în aceste sucuri distruge smalțul dinților.

Prețul diamantelor este ținut sus în mod artificial

Diamantele nu sunt chiar atât de prețioase și de rare precum s-ar crede. Sunt doar o altă formă de carbon care capătă șlefuire prin strălucire. Dar cea mai mare companie de extracție și producție a diamantelor a pus monopol pe piață de zeci de ani și controlează prețul să rămână la cote ridicate. Restul ține de publicitate care ne-a învățat că diamantele trebuie să fie extrem de scumpe pentru a avea valoare.

Mituri vechi care sunt adevărate

Bărbații care au câini sunt mai atrăgători

Acesta chiar este unul dintre acele mituri vechi urbane care se dovedește real de fiecare dată. Femeile consideră bărbații care au câini mai atrăgători și mai eligibili pentru o relație de lungă durată. Faptul că și-au asumat răspunderea de a crește un animal, le dă impresia domnișoarelor singure că își vor asuma și responsabilitatea unei familii, arată studiile sociologice.

Telefonul mobil deține recordul la mizerie

Dintre toate produsele pe care le ții în geantă, telefonul mobil este de departe cel mai murdar. Până și capacul toaletei de acasă este mai curat, pentru că îl dezinfectezi frecvent. Dar de câte ori cureți ecranul telefonului cu o soluție dezinfectantă? De cele mai multe ori îl ștergem rapid de mâneca hainei și apoi îl lipim de obraz când vorbim. Telefonul se acoperă cu un strat de grăsime de pe degete în care se dezvoltă tot felul de bacterii periculoase.

sursa foto: 123rf.com