1. Săpunul ucide bacteriile!

În realitate, săpunul nu ucide nici bacteriile, nici virușii. El degresează și curăță pielea de stratul de grăsime și transpirație în care se înmulțesc bacteriile. De aceea, este atât de important să ne spălăm cât mai des pe mâini și pe corp și să ne apărăm de bacteriile care ne pot îmbolnăvi.

2. Dacă înghiți o gumă, va rămâne în stomac ani de zile

Fals! Chiar dacă gumele de mestecat sunt realizate din substanțe care nu pot fi descompuse de acidul gastric, dacă înghiți o gumă, ea va fi evacuată prin mișcarea naturală a mucoasei, care expulzează aproape orice corp străin.

3. Dacă atingi o broască, faci negi!

Negii sunt excrescențe beningne cauzate de virusul papilloma. Iar acest virus poate fi luat de oriunde, din spațiile publice sau de la o altă persoană infestată. Broscuțele nu au nicio vină!

Mituri false în care să nu mai crezi!

4. Marele zid chinezesc este vizibil din spațiu

La o distanță de 2 km deasupra mării, marele zid chinezesc abia poate fi văzut ca un fir alb care șerpuiește prin munți. Dar la 160 km deasupra mării, nu mai poate fi găsit. Culoarea și forma lui se confundă cu celelalte forme de relief. Iar din spațiu este aproape imposibil de observat, decât în condiții speciale și cu anumite instrumente.

5. Apa conduce electricitatea

Unul dintre cele mai răspândite mituri false, învățate în copilărie, este acela conform căruia apa conduce electricitatea. În realitate, nu apa este un bun conductor de electricitate, ci mineralele din ea. Apa distilată, care este pură și nu conține minerale, nu conduce electricitatea.

6. Antibioticele omoară virușii

Fals! Antibioticele nu au nicio putere asupra virușilor. Ele decimează și opresc înmulțirea unor bacterii, dar față de viruși nu au niciun efect. De aceea, când suferi de viroză, iei antibiotice degeaba.

7. Dacă folosești lama de ras, părul se îngroașă

Este o percepție falsă, pentru că firul de păr nu va crește mai gros, dacă este tăiat cu lama. El are aceeași rădăcină în piele și va crește la fel ca de obicei, dar capătul lui, fiind tăiat periodic, se simte mai aspru la atingere.

sursa foto: