1. Masajul facial e important

Dacă vrei să previi sau să reduci ridurile deja existente, fă-ți un masaj facial dimineața și seara. Aplică ulei de cocos combinat cu vitamina E (ulei) pe zonele cu riduri și masează ușor, cu mișcări circulare, până intră în piele. Fă-ți un obicei zilnic din folosirea acestui tratament!

2. Greșelile de machiaj accentuează ridurile

Tenul matur nu are nevoie de machiaj în exces. Din dorința de a acoperi imperfecțiunile, există tendința de a folosi prea mult fond de ten sau pudră. Uită de ele, dacă ai trecut de 50 de ani. Nu vor face decât să-ți accentueze ridurile deja existente. Același lucru este valabil și pentru fardul de pleoape aplicat în exces.

3. Mierea are proprietăți antirid

Mai ales dacă o combini cu alte ingrediente naturale precum lămâia sau turmericul și îți prepari acasă diverse tratamente cosmetice. Citește și – Măști de față cu miere cu efect antirid. Încearcă-le și tu!

4. Somnul insuficient duce la apariția ridurilor

Dacă te-ai obișnuit să dormi în mod constant cam 5-6 ore pe noapte, să nu te miri că ai cearcăne și riduri. Pentru regenerarea celulară, pielea are nevoie de opt ore de somn în fiecare noapte. Schimbă-ți obiceiurile și vei observa că te vei simți mult mai bine, iar ridurile se vor atenua.

5. Riduri provocate de o poziție de somn incorectă

Dacă dormi pe o parte sau pe burtă pot apărea riduri fine pe obraji, bărbie și frunte. Sunt niște linii cu care te trezești dimineața pe față, care, în timp, se pot transforma în riduri. Cel mai bine este să dormi pe spate, care este și cea mai sănătoasă poziție de somn.

6. Alimentația sănătoasă previne apariția ridurilor

Mănâncă zilnic legume bogate în antioxidanți – roșii, morcov. Alături de acestea, apa este și ea importantă pentru hidratarea tenului și prevenirea apariției ridurilor

7. Care e cea mai bună cremă antirid?

Produsele cu factor de protecție solară reprezintă cel mai bun tratament cosmetic antirid. Indiferent de anotimp, protejează-ți tenul cu o cremă cu SPF. Vei vedea schimbările după prima lună de folosire.

Foto: 123rf

Citește și – Măști antirid din ingrediente naturale