Beneficiile de sănătate ale algei includ

– capacitatea de a regla glanda tiroidă

– îmbunătățirea metabolismului

– reducerea riscurilor de cancer

– ajutor în scăderea în greutate

– menținerea corpului hidratat

– protejarea împotriva intoxicației prin radiații

-întărirea oaselor

-echilibrarea nivelului pH-ului în organism

-îmbunătățirea sistemului imunitar.

Care sunt noile superalimente pentru anul 2018

Ce este Kelp?

Kelp este un tip de alge marine mari care aparțin familiei de alge maro, a cărei ordine științifică este Laminariales.

Ele sunt renumite pentru formarea de păduri masive de kelp care cresc de la podeaua mării până la suprafață, căutând lumina soarelui.

Pentru a realiza acest lucru, poate crește la rate uluitor de rapide, uneori mai mult de o jumătate de metru pe zi pentru anumite genuri, cum ar fi Macrocystis și Nereocystis.

Kelp se găsește în ecosisteme aproape de țărm din întreaga lume.

Cu toate acestea, China și alte culturi asiatice au folosit-o și în diferite industrii, datorită naturii sale versatile.

Kelp rămâne o parte importantă a bucătăriilor japoneze și chinezești și a devenit recent utilizat pe scară largă în alte țări ca o sursă delicioasă de hrană.

O mare parte din această popularitate crescândă se datorează beneficiilor pentru sănătate, care sunt studiate pe scară largă în întreaga lume, deoarece kelpul crește repede și abundent.

Unii oameni o consideră chiar o resursă viitoare de energie regenerabilă, deoarece crește atât de repede și poate fi prelucrată în mod similar cu etanolul de porumb, cu excepția cazului în care nu este nevoie de irigare.

Masca facială cu alge de mare. Beneficii pentru piele

Valoarea nutritivă a Kelpului

Ele sunt surse bogate de vitamine, minerale, nutrienți și alți compuși organici.

Conțin inclusiv fibre dietetice, aminoacizi (aproape o proteină completă), vitamina C, acid pantotenic, vitamina K, riboflavină.

Din compoziție nu lipsește zincul, cupruul, calciul, potasiul, sodiul, fierul, magneziul, borul, iodul și manganul.

7 beneficii ale algelor Kelp. De ce ar trebui să o consumi

Împiedică cancerul

În ceea ce privește antioxidanții, kelpul este bogat în vitamina C și alte vitamine care se dovedesc eficiente în căutarea radicalilor liberi și neutralizarea acestora.

În plus, kelpul conține „fucoidan”, care induce apoptoza sau moartea celulară în celulele canceroase, lăsând în același timp celulele sănătoase.

Kelp este adesea consumat în mod specific de către femeile din Asia din cauza rezultatelor sale dovedite împotriva cancerului de sân.

Împiedică efectele radiațiilor

Kelpul are un nivel ridicat de iod, care poate împiedica absorbția iodului iradiat de către glanda tiroidă, protejând astfel corpul de efectele dezastruoase ale intoxicări prin radiații, ceea ce duce adesea la cancer.

Acest lucru este deosebit de important în Japonia, ca urmare a dezastrului cu radiații de la Fukushima.

Protejează sănătatea tiroidei

Iodul este unul dintre cele mai importante elemente ale glandei tiroide și ajută la reglarea funcției hormonale în organism.

Cantitățile corespunzătoare de iod garantează un metabolism funcțional și o activitate enzimatică adecvată în organism.

Menține echilibrul pH-ului

Ca alimente alcaline distincte, alga ajută la menținerea echilibrului acido-bazic în corpul nostru, ceea ce este esențial pentru multe procese corporale și digestie.

Îmbunătățește densitatea minerală osoasă

Cantitatea impresionantă de minerale (peste 40), inclusiv mineralele esențiale, cum ar fi calciu, bor, zinc, cupru și mangan, garantează că oasele noastre rămân puternice.

Astfel, orice leziuni osoase se vindecă rapid. O dietă sănătoasă cu alge kelp poate preveni apariția osteoporozei sau a altor deficiențe minerale osoase.

Crește conținutul de proteine

Kelp conține 16 aminoacizi diferiți, care constituie blocurile de proteine.

Ajutând la creșterea conținutului de proteine din corpul nostru, kelpul ne poate ajuta să reglăm creșterea celulară.

Ajută și la vindecarea rănilor, dezvoltarea musculară, funcția organelor și o gamă largă de alte procese corporale necesare care necesită proteine.

Stimulează producția de RBC

Kelpul este o sursă bogată de clorofilă care seamănă foarte mult cu sângele uman.

Alga stimulează producția de celule roșii din sânge, crescând astfel oxigenarea și optimizând funcția organelor în organism.

Ce rol are iodul în organism. 10 beneficii ale iodului

Precauții

Iodul este important, dar în cantități mari, poate fi toxic, așa că consumă kelp moderat.

De asemenea, kelpul are un conținut foarte ridicat de sodiu și, deși este echilibrat într-o oarecare măsură de conținutul de potasiu al algei, acesta nu este bun pentru persoanele cu afecțiuni cardiace preexistente sau cu colesterol ridicat.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto