Hainele sunt extrem de importante pentru cei mici, de la materialele pe care le alegeți până la modele și imprimeuri. Mai mult, acestea trebuie să fie moderne și frumoase având în vedere că psihologii susțin că încrederea în sine crește și datorită modului în care copiii sunt îmbrăcați. Desigur, nu este necesar să investiți foarte mulți bani în obiectele vestimentare pentru cei mici sau să optați pentru piese inadecvate, dar trebuie să urmați câteva sfaturi. 

Alegeți întotdeauna confortul în detrimentul stilului

Hainele nu trebuie să fie doar frumoase, ci și practice și confortabile. Suntem convinși că uneori poate fi o provocare să găsiți combinația perfectă, dar există suficiente modele care să răspundă ambelor cerințe. Fie că optați pentru treninguri pentru copii sau o pereche de blugi elastici, fiți atenți dacă cel mic poate alerga, dacă poate fi dezbrăcat ușor pentru a merge la toaletă și dacă materialele sunt de calitate. O haină care le va provoca o senzație de mâncărime sau îi va fi fixă îi poate crea un disconfort care va fi vizibil și pentru cei din jur.

Fiți atenți la personalitatea lor

Cu cât cresc, copiii sunt din ce în ce mai interesați de cum arată și deja își formează propriul stil vestimentar în funcție de personalitate. Indiferent că sunt o fire mai sportivă sau mai liniștiți, încercați să-i ascultați și să le cumpărați haine pe placul lor. Lăsându-i să își aducă mici contribuții în alegerea hainelor, veți reuși să le înțelegeți mai bine personalitatea, îi veți face să se simtă importanți, toate aceste lucruri ajutându-i să fie mai încrezători. De asemenea, s-ar putea să descoperiți că hainele pe care i le-ați cumpărat până atunci nu au fost chiar pe placul copilului. 

Probați hainele

Chiar dacă un obiect vestimentar este frumos, acest lucru nu presupune că va arăta perfect atunci când îl îmbracă cel mic. Există posibilitatea ca o bluză sau pantalon, oricât de bine croit este, să fie nepotrivit pentru copilul vostru. Așadar, dacă aveți posibilitatea, cel mai bine este să probați, chiar dacă uneori este un proces enervant pentru toată lumea.

Investiți în țesături de calitate

Pe cât sunt de drăguțe anumite articole vestimentare, pe atât de greu sunt de întreținut și vă vor crea doar probleme. Ideea de a îmbrăca un copil cu haine de care trebuie să aibă o grijă deosebită, fiind din materiale pretențioase, nu este deloc potrivită. Cumpărați țesături rezistente la spălat și călcat și astfel veți reuși să fiți mai puțini stresați, atât voi, cât și copilul.

Optați pentru accesorii haioase

O ținută simplă poate deveni într-o secundă incredibilă cu ajutorul unor accesorii. Așadar, nu vă sfiiți să cumpărați pălării, brățări și eșarfe. De asemenea, alege haine colorate, de la încălțăminte până la șepci, căciuli sau mănuși.

Căutați modele clasice cu detalii distractive 

Chiar dacă vă doriți ca cei mici să fie la modă, încercați să alegeți modele clasice cu detalii deosebite și distractive. Spre exemplu, pentru fete, un pulover simplu, de culoare roșie, care la bază are un pic de dantelă va putea fi purtat atât cu o pereche de blugi, cât și cu o fustiță cloș. Același sfat este valabil și în cazul articolelor pentru băieți: un pulover în carouri va putea fi asortat atât la blugi, cât și la o pereche de pantaloni mai confortabili din bumbac. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Hervis