Aplică parfumul după ce ai făcut duș!

Cel mai bine este să-l aplici după ce ai făcut duș și te-ai dat cu crema de corp.Atunci porii sunt deschiși după baie, și, în plus, cu cât este mai hidratată pielea, cu atât mirosul parfumului va rezista mai multă vreme.

Câteva picături de parfum în peria de păr

Este un truc pe care-l poți încerca și vei vedea imediat efectele. Pulverizează puțin parfum pe peria de păr, apoi piaptănă-te bine și vei vedea, pe parcursul zilei, că atunci când miști ușor capul, vei simți și aroma ta preferată.

În ce zone ale corpului aplici parfumul?

De obicei, ne dăm cu parfum la baza gâtului, în spatele urechilor și la încheieturile mâinilor. Aplică-l și în zona gleznei și în spatele genunchiului! Este important și să-l aplici corect – distanța recomandată este la la 20 de centimetri de corp.

Alege un parfum cu note de bază intense!

Ai observat deja că în descrierea ingredientelor oricărui parfum există note de bază, de mijloc și de vârf. Alge un parfum cu note de bază puternice – vanilie, patchouli, mosc, pin – care durează mai mult pe piele.

Folosește o cremă de corp cu aceeași aromă ca a parfumului

O greșeală întâlnită este să folosești produse cosmetice de corp cu arome foarte diferite. De exemplu, un parfum cu o aromă, gelul de duș cu alta și crema de corp cu alt miros. Toate acestea amestecate nu dau deloc un rezultat bun. Cel mai bine este să nu combini mai mult de două arome sau, ideal, să ai crema de corp și parfumul din aceeași gamă.

Unde ții parfumul?

Dacă ții parfumul în căldură, în frig sau în lumină puternică, unele ingrediente din compoziția parfumului se pot schimba. Așa că evită să-l păstrezi în baie, în apropierea surselor de căldură, în bătaia razelor de soare sau în frigider.

Foto: 123rf