Adevărul este că frumusețea ta s-a transformat în timp și de aceea ai nevoie de o altă abordare atunci când te așezi în fața oglinzii. Cu un machiaj adecvat poți nu doar să ascunzi semnele îmbătrânirii, dar și să scoți în evidență trăsăturile care contează cu adevărat.

 

Fii blândă cu tenul tău

În adolescență, probabil îți puteai da cu orice produs pe față și ar fi arătat la fel de bine. Tenul tău însă s-a maturizat și nu mai reacționează la fel de bine la orice produs. E timpul să investești în produse de calitate care pot să ofere tenului o îngrijire adecvată.

Cam tot ce ajunge pe chipul tău trebuie să aibă o componentă hidratantă. Implicit, folosește baze de machiaj care au efect hidratant și ingrediente anti-îmbătrânire. Nu este doar o metodă bună prin care îți regenerezi tenul, dar astfel reduci apariția punctelor negre și a ridurilor.

 

Scoate-ți în evidență pomeții

 Pentru a reda acea radiere a feței care acum pare că lipsește, cea mai bună metodă este să pui accent pe pomeți atunci când aplici fard. Dacă vei folosi un blush cu o culoare diafană iar, rezultatul va fi unul de îmbujorare și te va face să arăți plină de vitalitate. Nu uita că acum nu încerci neapărat să îți subțiezi și sculptezi trăsăturile feței, ci tocmai că încerci să pari puțin mai plină, pentru a reda o stare de vigoare.

Dacă ești dispusă să mai adaugi un pas în iluminarea feței, îndreaptă-ți atenția către truse de machiaj iluminator. Dacă sunt folosite în zonele corecte și cu subtilitate, produsele cu efect de iluminare îi vor conferi vigoare tenului tern sau matur, reușind să ofere strălucire în timp ce definesc trăsăturile. Evidențiază partea superioară a pomeților, urcând până la tâmple. Poți aplica iluminator și pe curba buzei superioare, ceea ce va crea iluzia de buze mai pline și va corecta machiajul acestora, dacă este cazul.

 

Maschează-ți cearcănele

E normal ca, odată ce înaintezi în vârstă, pielea ta să se subțieze, iar cearcănele să fie mai vizibile. Acesta e unul din motivele pentru care machiajul tău nu mai arată la fel de spectaculos ca înainte.

În acest caz, îndreaptă-ți atenția cu încredere către creioane corectoare.  Acestea  nu doar ascund cearcănele, dar, prin componentele lor active promit și prevenția apariției acestora.

 

Pune-ți ochii în evidență

 

Genele curbate vor atrage atenția acolo unde trebuie: pe ochii tăi și nu pe ridurile din jurul lor. Fă asta înainte să aplici rimel și folosește un ondulator din plastic în locul unuia din metal, care îți poate rupe genele.

Pentru a-ți evidenția și mai mult ochii, folosește-te de puțin tuș și apoi creează o mică umbră cu ajutorul fardului de ochi. Folosește o singură culoare de fard pentru machiajul de zi și încearcă să combini două culori pentru machiajul de noapte. Însă nu exagera cu nuanțe intense și ferește-te de orice înseamnă sclipici. Cel mai mult te vor avantaja nuanțele naturale.

 

Conturează-ți buzele

 

Buzele tale sunt acum mai subțiri din cauza colagenului care începe să dispară odată ce înaintezi în vârstă. O greșeală pe care multe femei o fac este să aplice în mod greșit și excesiv rujul tocmai pentru a acoperi această trăsătură naturală.

Pentru a te folosi în mod eficient de buze, începe cu un creion de conturare a buzelor. Încearcă unul asemănător culorii naturale a buzelor tale. Acesta nu ajută doar să redefinești conturul gurii tale, dar va fixa mai bine rujul.

 

Buzele reprezintă poate cea mai atractivă parte e feței tale, motiv pentru care trebuie îngrijite foarte atent. Alege un ruj bogat în Vitamina E și făcut din ingrediente naturale.

 

Nu în ultimul rând… nu exagera

 

Probabil ai observat și tu că cele mai multe eșecuri în machiaj nu se fac din lipsă de îndemânare, ci din exces. În cazul tău, aplicarea prea multor straturi și linii poate avea efectul de îmbătrânire, adică exact lucrul de care încercai să fugi.

Ține cont de trăsăturile tale frumoase și încearcă în primul rând să le scoți pe acelea în evidență, într-un mod care să nu fie țipător. Așa cum probabil știai deja, ești în acel punct al vieții în care te machiezi pentru a te simți tu bine, nu pentru alții.

 

Sursă foto: Shutterstock