Poţi ameliora consecinţele nefaste ale soarelui, iar Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania, are câteva sfaturi pentru ca tenul tău să fie din nou luminos.

Exfolierea

Dacă vrei să scăpi de celulele moarte şi să grăbești regenerarea celulară, atunci mizează pe un peeling uşor. Frecvența? O data pe săptămână. Asta dacă vrei, desigur, un ten frumos şi sănătos. Optează pentru exfolianţii gentili.

Citește și – Piele fără riduri? Medicii dermatologi îți oferă 9 sfaturi pentru a preveni semnele îmbătrânirii pielii

Hidratarea

Accelerează-ţi rutina! În sezon rece, pielea are nevoie mai multă de vitamine şi de îngrijire mai intense. Și ziua și noaptea. Apelează la produse demachiante sub formă de lapte demachiant. Apoi,  pe post de produs de îngrijire, alege creme cu un grad ridicat de hidratare şi nutritive. Acestea trebuie aplicate de două ori pe zi (dimineaţa şi seara, înainte de culcare).  

Ai tenul uscat? Atenție la îngrijirea de noapte

Dacă vara nu simți nevoia unei creme de noapte, acum e timpul să o folosești pentru a repara pielea.  Pe lângă consumul sporit de apă, este momentul perfect să investiţi într-o cremă de noapte, chiar dacă nu o folosiţi în mod normal. Aceasta stimulează şi protejează mecanismele anti-îmbătrânire ale pielii, hidratează şi aduce nutriţie pielii pentru o restabilire a nivelului hidrolipidic.

Ce mănânci toamna pentru a avea un ten luminos?

Fructe, sucuri de legume, nuci şi multă apă. Chiar dacă nu mai este la fel de cald ca în timpul verii, organismul are nevoie de acest lichid preţios tot timpul anului, pentru a asigura buna funcţionare a proceselor interne.

Aplică măşti faciale!

Cel puţin o dată pe săptămână, apelează la efectul proaspăt oferit de o mască facială. Pielea trebuie ajutată în această perioadă prin aplicarea unei măşti faciale. Poți miza fie pe o mască de faţă naturală, pe care o poţi prepara cu ce ai prin bucătărie, fie la una recomandată de către un profesionist. Un exemplu în acest sens?

Protecție solară și toamna!

Atenţie la soare! Chiar dacă sezonul estival a trecut, pielea are nevoie  în continuare de protecţie UV. Daca toată vara, ai folosit o cremă de față cu SPF, atunci păstrează acest produs de protecţie şi pentru toamnă. Razele, deși mai blânde, tot ne ating pielea prin nori, sticlă, haine, deci este obligatoriu să folosești o crema cu factor de protecție solară minimum 20.

Foto 123rf

Citește și – Uită de riduri! Alege măști de față naturale și uleiuri cu efect antirid