Dacă nu ești convinsă că e și situația ta, iată 6 semne clare că ai nevoie de o vacanță:

1. Până și cele mai mici lucruri par greu de depășit
Ți se întâmplă ca persoanele din jurul tău de la muncă să pară foarte enervante dintr-o dată? Cel mai probabil, problema nu este la ele, ci la tine. Aceasta este explicația pe care expertul Paula Davis-Laak o oferă publicației americane Time: “Când vei sta să te gândești de ce trebuie să readuci în discuție o problemă mai veche sau de ce toți cei din jurul tău nu înțeleg ce le spui, s-ar putea ca tu să fii persoana care are nevoie de o reîmprospătare”.

 

  1. Ești deconectată de la persoanele apropiate

Comunicarea cu oamenii din jur pare mai mult automată și foarte puțin personală? Familia și prietenii sunt doar personaje episodice în activitatea ta lunară? E posibil să te fi implicat atât de mult în treburile de zi cu zi încât deconectarea de persoanele cu adevărat apropiate să fie foarte mare. Dacă obișnuiești să fii singura din grup care nu ajunge la evenimentele importante ale celorlalți, atunci o evadare în vacanță este necesară pentru un reset complet.

 

  1. Te trezești mereu îmbufnată

Mulți oameni zâmbesc dimineața abia după prima cană de cafea, așa că nimeni nu îți poate cere să fii fericită că te trezești de la 5 sau 6, însă dacă obișnuiești să privești fiecare început de zi ca pe o corvoadă, atunci acesta ar putea fi semnul că e timpul să îți faci un plan de vacanță.

 

  1. Micile delicii nu mai funcționează

Gustările dulci, paharul de vin sau deliciile de la cină nu mai funcționează după o zi lungă de muncă? În clipa în care aceste forme de deconectare nu mai dau randament, e timpul să îți faci bagajul spre hamacul despre care îți povesteam la începutul materialului.

 

  1. Ai simțul umorului anesteziat

Simțul umorului și modul în care receptezi starea de spirit a celor din jur pot reprezenta un etalon pentru nivelul de stres prin care treci. Evită să ajungi în punctul în care nimic din ce vezi sau auzi în jurul tău nu mai este amuzant, deși toți râd.

 

  1. Ai un somn agitat

Calitatea somnului îți va indica și nivelul de stres din organism. Dacă te-ai trezit în momentul în care dormi în reprize de câteva ore, iar lenjeria de pat este strânsă toată sub tine, e momentul pentru o pauză de câteva zile de la muncă.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Fabiana Ponzi