Când intri într-un magazin cu produse de frumusețe, ești tentată să le iei pe toate. Pentru a-ți salva o parte din buget, e bine să ai în vedere exact ce-ți trebuie și ce se potrivește pielii tale, părului sau tenului. Cu ochii după lucruri care poate nu-ți sunt neapărat necesare, poți uita de cele esențiale. Iată o scurtă listă.

Demachiantul și loțiunea tonică

Nu trebuie să-ți lipsească din casă. Seara este esențial să te demachiezi, pentru a înlătura impuritățile de peste zi și urmele lăsate de machiaj. Pentru ochi este indicat să alegi un produs special creat pentru această zonă. Iar după ce ai înlăturat machiajul să folosești o loțiune tonică. În cazul în care ai acnee, puncte negre sau tenul gras, aceasta poate fi astringentă, pentru a calma tenul.

Produse de frumusețe de bază pentru noul an. Crema hidratantă

Este foarte important să o alegi în funcție de tenul tău. Un produs de îngrijire greșit folosit poate face mai mult rău decât bine. Alege pentru iarnă o cremă hidratantă cu textură bogată, care să protejeze și împotriva tendinței pielii de a se usca din cauza frigului. Pentru vară, folosește aceeași cremă în variantă light.

Citește și – 4 măști pentru ten gras, de făcut acasă

Crema pentru fermitatea pielii

Cuvântul celulită începe să te sperie doar de prin lunile mai-iunie? Orice femeie care are grijă de ea și se respectă o face tot anul. Așa că seara, după ce faci duș, masează-ți corpul câteva minute cu o cremă care redă fermitatea pielii. Fă-ți din acest lucru un obicei, iar venirea verii nu va mai fi un stres pentru tine.

Un produs cu factor de protecție solară

Indiferent că este spray, loțiune sau cremă, produsul cu FPS nu trebuie să lipsească din casa ta. Primele semne ale îmbătrânirii tenului apar din cauza expunerii la soare fără protecție, așa că investește într-un astfel de produs. Iarna, dacă ți se pare prea mult să folosești o cremă cu FPS, poți alege varianta unei creme hidratante care are inclus factorul de protecție solară (de obicei 20).

Rujul

Sunt zile în care un pic de culoare pe buze îți poate schimba cu totul starea de spirit. Așa că poți să-ți cumperi câte rujuri dorești, pe care să le folosești în funcție de ocazie, ținută și locul unde mergi. Atenție însă la culoare. Nu folosi ruj roșu sau foarte închis dimineața Pentru prima parte a zilei alege culori neutre.

Uleiul de păr

Un truc de frumusețe pe care orice hair stilist îl recomandă este să folosești câteva picături de ulei. Uleiul de argan și cel de cocos sunt minunate pentru a reda strălucirea părului. Aplică pe vârfuri după ce te-ai spălat pe cap și părul este zvântat. Uleiul de cocos îl poți folosi și ca o mască pe care o aplici de la jumătatea părului spre vârfuri, dormi cu capul acoperit de un prosop și dimineața te speli pe cap și clătești părul cu apă călduță din abundență.

Foto: 123rf

CItește și – 8 lucruri de care să ții cont înainte să-ți vopsești părul