Nu îți cureți tenul în profunzime

Oboseala sau lipsa de timp ne fac ca uneori să trecem rapid peste etapa curățării tenului, fără ca produsele pe care le folosim să aibă timp să acționeze. În plus, curățarea manuală are limitările ei, întrucât nu poți ajunge în locurile greu accesibile în care se formează adeseori acneea sau punctele negre. O soluție foarte eficientă pentru tenul cu probleme este o astfel de perie de curățare profesională, pe care o poți utiliza zilnic, cu capete interschimbabile pentru revitalizare, antipoluare și pentru curățarea în profunzime a porilor. Astfel, poți avea parte de un tratament ca la salonul de cosmetică în fiecare zi, iar efectele se vor vedea încă de la primele utilizări.

 

Nu te speli pe față după ce te demachiezi

Demachierea în fiecare seară este obligatorie, dacă vrei să previi acneea, dar și îmbătrânirea prematură a tenului. Însă, după fiecare demachiere, este obligatoriu să îți cureți tenul ca de obicei, folosind un cleanser. Probabil ai observat că tenul îți rămâne luminos și curat după ce te demachiezi, însă a doua zi de dimineață sunt șanse mari să te trezești cu fața lucind și cu porii încărcați. De aceea este atât de important să nu sari peste spălatul pe față după fiecare demachiere, pentru a-ți curăța porii și a elimina particulele de demachiant rămase pe ten.

 

Te speli pe ten cu apă fierbinte

Apa cu care te speli pe ten ar trebui să fie călduță, mai ales dacă ai probleme cu acneea sau dacă ai tenul uscat. Apa fierbinte dilată vasele de sânge de sub piele și îți fac tenul să arate roșiatic. De asemenea, apa foarte caldă usucă tenul, așa că pielea va începe să secrete mai mult sebum pentru a se rehidrata, motiv pentru care s-ar putea să îți înrăutățești problemele cu coșurile.

 

Folosești produse de îngrijire nepotrivite pentru tine

Produsele de curățare, tonifiere și hidratare de pe piață sunt concepute special pentru fiecare tip de ten în parte. Un ten gras are nevoie de o curățare în profunzime și de substanțe care să reducă producția de sebum. Multe dintre produsele pentru ten gras conțin extract de arbore de ceai sau acid salicilic, care favorizează cicatrizarea pielii, în timp ce produsele pentru ten sensibil sau uscat au agenți de hidratare care combat roșeața și previn deshidratarea. Dacă nu ești atentă atunci când îți alegi produsele de îngrijire a tenului, s-ar putea să ajungi să folosești unele care nu fac decât să îți agraveze problemele cu acneea.

 

Îți ștergi tenul cu același prosop

Dermatologii recomandă să folosești un prosop nou de față după fiecare spălare, unul din microfibre care să absoarbă umezeala și să nu îți irite sau să îți zgârie tenul. Atunci când folosești un prosop de față mai multe zile la rând, umezeala reținută de acesta creează un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor și bacteriilor, care ajung în cele din urmă pe tenul tău. De aceea, este necesar să schimbi prosopul la fiecare spălare și să le speli pe cele folosite cu un detergent antibacterian.

 

Nu folosești o cremă hidratantă

Femeile care au probleme cu coșurile se tem, adeseori, să folosească o cremă hidratantă, pentru că le-ar putea agrava acneea. Însă un ten gras lăsat nehidratat va începe să producă mai multe substanțe uleioase, pentru a compensa lipsa hidratării. Este un cerc vicios pe care îl poți întrerupe dacă alegi o cremă hidratantă pe bază de apă, cu o consistență ca de gel, care să se absoarbă ușor și să nu îți încarce tenul. Cel mai simplu este să faci rost de câteva mostre de cremă și să le testezi până când o găsești pe cea care ți se potrivește cel mai bine.

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Voyagerix