5 trucuri pentru o igienă completă a apartamentului tău:

 

  1. Cum poți elimina mirosurile urâte și preveni apariția mucegaiului în casă

Umiditatea din apartament poate fi o reală bătaie de cap pentru oricine. Și asta pentru că o cameră cu un grad înalt de umiditate poate deveni un mediu perfect pentru dezvoltarea mucegaiului. Mai departe, acesta poate provoca probleme respiratorii, alergii, dureri de cap și poate conduce chiar la depresie. Ca o soluție excelentă și mereu la îndemână, un astfel de dezumidificator poate rezolva problema pentru camerele din casa ta unde există riscuri ca mucegaiul să se instaleze. Acesta mai rezolvă și problema mirosurilor neplăcute din cameră și este extrem de eficient pentru încăperi de 20 de metri pătrați.

 

  1. Locurile din bucătărie pe care uiți de multe ori să le igienizezi complet

Bucătăria este inima casei tale și e extrem de important ca aceasta să fie mereu igienizată corect și complet. Există însă suprafețe care, deși au fost curățate, pot rămâne un pericol de igienă pentru copiii din casă. În primul rând, zona unde se află coșul de gunoi din bucătărie, de obicei sub chiuvetă, trebuie curățată cu mare atenție, pentru că poate deveni foarte ușor un focar de microbi. Un alt loc care rămâne de multe ori ignorat este mânerul de la frigider. E una dintre zonele cele mai atinse de mâinile celor din familie, dar și de mâinile celor mici, motiv pentru care e nevoie mereu de o igienizare făcută cu mare atenție.

 

  1. Micile detalii din casă care îți pot scăpa

Atunci când vorbim despre curățenia generală în apartament, atenția ți se poate îndrepta către zonele mari ale casei, dar mai puțin către detalii, pe care deseori alegi să le lași la urmă sau le ignori cu totul. Dacă am vorbit despre mânerul de la frigider, trebuie să aducem în discuție și întrerupătoarele din apartament, dar și soneria de la intrare în casă. Sunt la fel de utilizate de mâinile tuturor celor care umblă prin casă și pot deveni extrem de ușor zone pline de microbi.

 

  1. Locurile unde este dificil de ajuns rămân de multe ori și neatinse

Din diverse motive, zonele de sub canapea, din spatele bibliotecii, de sub patul din dormitor riscă să rămână neatinse pentru perioade extrem de lungi. E important să nu ignori aceste spații și apelează la puțin ajutor din partea unei persoane cu mai multă forță ca să le mute atunci când vrei să faci curat.

 

  1. Nu scăpa niciun detaliu din baie

Dacă vorbim de igienă, trebuie să vorbim și despre baie. Scurgerile de la cadă și chiuvetă, dar și robinetele trebuie să fie curățate cu soluții speciale care elimină bacteriile, iar fiecare colț din baie trebuie igienizat. Este unul dintre cele mai importante locuri din casa ta, atunci când ne referim la sănătate. O baie curată va însemna și mai multă sănătate pentru tine și ai tăi.

 

Pentru un mediu mai curat și mai sănătos, alege mereu soluții care te pot ajuta să ții casa igienizată în fiecare clipă. Știm că timpul poate fi mereu o problemă, astfel că igienizarea corectă a locuinței este lăsată pentru acele perioade din an cu evenimente speciale. Dar asta nu este o scuză să apelezi la dispozitive care te pot ajuta, acolo unde este cazul, sau chiar la un ajutor de specialitate.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: ESB Professional