5 trucuri pentru o casă impecabilă tot anul:

 

  1. Un lucru pe care uiți mereu să-l faci

Mobila, geamurile, perdelele și obiectele importante din locuința ta vor fi mereu primele de care te vei apuca atunci când începi o curățenie generală. Sunt însă și câteva lucruri pe care le ignori în fiecare an și ar trebui să te preocupe. Mașina de spălat este, spre exemplu, unul dintre cele mai utilizate obiecte electrocasnice din casa ta. Hainele, perdelele și lenjeria din casă trec mereu prin procesul de spălare automat, ceea ce face ca mașina ta să se uzeze mult mai mult decât alte electrocasnice din casă. Tocmai din acest motiv, trebuie să te asiguri că întreținerea ei este făcută corect. Un astfel de ghid pentru curatarea masinii de spalat îți va fi extrem de util, ca să nu te trezești cu probleme fix în mijlocul unei curățenii generale în casa ta.

 

  1. Dezinfectarea este foarte importantă

Dacă ai copii mici, atunci curățenia generală nu va fi suficientă. Trebuie să te asiguri că întreaga locuință va fi dezinfectată corect. Fii foarte atentă la obiectele și suprafețele unde cei mici din casă au mereu acces și obișnuiesc să petreacă cel mai mult timp și să se joace. Sănătatea este mai importantă decât toate, iar acest capitol nu poate fi sub nicio formă ignorat.

 

  1. Scapă de lucrurile care nu îți mai sunt necesare

Simți că pe măsură ce anii trec și casa ta devine tot mai neîncăpătoare? Acest lucru s-ar putea datora faptului că niciodată nu îți iei inima în dinți să renunți la lucrurile din casă care nu îți mai sunt de folos. Strânge hainele, jucăriile și chiar și mobilierul care pur și simplu ocupă spațiu inutil. Vei redescoperi că ai mai mult loc pentru hainele tale noi și,în sfârșit, ai găsit câteva rafturi pentru lucrurile pe care de fiecare dată le lăsai să stea pe șifonier.

 

  1. Nu doar aspectul contează

Recunoaștem că puține lucruri se compară cu o casă care miroase a prăjituri proaspăt scoase din cuptor, dar de cele mai multe ori vei alege să cumperi aceste prăjituri, nu să pierzi ore întregi ca să le pregătești. O casă impecabilă nu numai că arată spectaculos, dar și va mirosi divin. Fie că folosești parfumuri speciale de apartament sau lumânări parfumate, nu mai uita de acest aspect care va schimba complet impresia pe care cineva o va avea când îți va intra pe ușă.

  1. Nu uita de zonele dificile din locuință

Așa cum parfumul unei locuințe este important, la fel și curățenia făcută în locurile care nu sunt niciodată la vedere. Scoate masca de la chiuveta din bucătărie, spală parchetul de sub patul din dormitor și canapeaua din bucătărie și încearcă să faci curat chiar și după bibliotecă sau o etajeră. Aceste zone mai izolate din locuință pot fi adevărate case pentru microbi și e indicat ca măcar de 3 ori pe an să faci curat aici. Dacă obiectele sunt prea grele, caută puțin ajutor pentru mutatul mobilei prin casă.

 

Care sunt secretele tale pentru o casă mai curată pentru mai mult timp?

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright VGstockstudio