Prima și prima regulă este să folosiți cremă de protecție. În ziua de azi, sunt atât de multe produse lansate pe piață încât nici nu mai contează pe care o preferați, atâta timp cât sunteți responsabili și o folosiți. Pielea dumneavoastră vă va mulțumi în timp.

A doua regulă ține de orele la care vă expuneți la soare. Cum temperaturile pot trece și de 40 de grade, ar fi extrem de periculos să stați la soare în miezul zilei până după amiază chiar. Pe lângă riscul de insolație ce vine însoțită și de leșin și deshidratare, vă puteți arde serios și veți avea nevoie de îngrijiri medicale ulterior. Nimeni nu și-ar dori să își petreacă vacanța….într-un spital.

Dacă adorați soarele și doriți să profitați cât de mult puteți de plajă, folosiți pălăria pentru a vă proteja capul, insolația este o afecțiune neplăcută. De asemenea, beți foarte multă apă. Cu toții vrem să ne răsfățăm atunci când mergem în vacanță, nu este nimic de condamnat, dar, pe lângă cocktailurile cu umbreluțe și berea rece în halbă, strecurați și o sticlă cu apă, apa este esențială.

Dacă mergeți cu familia la plajă și nu aveți totuși răbdare să stați întinși la soare, aflați că puteți face o grămadă de activități de plajă. Pe lângă spectacolele pe plajă, puteți să vă bucurați și de sporturile pe apă. Chiar și faimoasele Kendall Jenner și Gigi Hadid adoră să se dea cu skijet-ul atunci când sunt în vacanțe.

În cazul în care sunteți fani înrăiți ai fitness-ului, nu trebuie să renunțați la pasiunea dumneavoastră nici atunci când plecați în concediu. Puteți găsi sesiuni de yoga organizate pe plajă sau chiar sesiuni de training serioase, așa cum face Liv Boeree, una dintre cele mai cunoscute jucătoare de poker și membru PokerStars. Kickboxing pe plajă poate fi foarte interesant.

Mai mult, și voleyball-ul este un sport de plajă foarte căutat și putem să luăm exemplu chiar de la băieții de la Backstreet Boys care au și câștigat un turneu de volei pe o plajă din Miami, anul trecut. Sau puteți opta pentru o petrecere cu spumă pe o plajă privată. Opțiuni sunt peste tot.

Fie că aveți o piele mai sensibilă sau fie că s-a întâmplat să exagerați cu soarele, trebuie să aveți grijă de tenul dumneavoastră chiar și după sesiunea de bronzat. Este obligatoriu să folosiți o cremă, de preferat ar fi una „after-sun”, după bronzat, însă dacă nu ați achiziționat-o, folosiți o cremă hidratantă. Dacă v-ați ales și cu o piele puțin arsă, cu toții știm trucul de la bunica în care iaurtul face minuni.

Indiferent de ceea ce veți alege, întotdeauna să vă gândiți la sănătatea dumneavoastră și musai să vă luați umbrela. Sau dacă veți închiria un șezlong, nu uitați de mult folositoarea umbrelă.