Nu îi oferi pur și simplu cadoul

În loc să îi împachetezi frumos cadoul și să i-l oferi, gândește întreaga experiență ca pe un eveniment distractiv, la finalul căruia să se afle darul tău. Poți ascunde cadoul în casă sau în mașină și să îi lași bilețele cu indicii. Astfel, vei transforma găsirea cadoului într-o aventură interesantă și te vei amuza să vezi cum încearcă să descopere următorul indiciu. Pregătește și o „soluție de avarie”, în caz că se împotmolește pe drum și nu reușește să decodeze mesajul pentru a trece la următorul nivel.

Fii atentă la detaliile strecurate în conversații

De multe ori, fără intenție, cei din jurul nostru ne spun ce și-ar dori să primească sau de ce lucruri ar avea nevoie. Un bărbat cu simț practic va aprecia cu siguranță un cadou util, pe care și-l dorește de mult, dar nu a apucat să și-l cumpere. De exemplu, dacă iubitul tău merge în mod regulat la sală și se plânge că geanta pentru echipament este uzată sau nu mai e suficient de încăpătoare, ai găsit o idee de cadou pe care o va aprecia cu siguranță. Tot ce ai de făcut este să fii atentă la micile detalii din discuțiile voastre, care îți indică de ce are el nevoie.

Include și o felicitare personalizată

Un cadou care nu este însoțit și de un mic detaliu care să îi imprime puțin din personalitatea ta nu este complet. Cel mai simplu mod prin care poți personaliza un cadou este să incluzi o felicitare cu un mesaj simpatic, în care să îi scrii câteva rânduri. Folosește-te de câteva glume sau aluzii înțelese doar de voi și vei transforma felicitarea într-un mesaj codat, pe care nimeni în afară de voi nu îl va putea descifra.

Fă un gest caritabil

Dacă iubitul tău insistă că nu are nevoie de nimic și nu vrea un cadou de Crăciun sau de ziua lui, există o modalitate prin care să faci un gest frumos pentru el și să ajuți, în același timp, și alți oameni mai puțin norocoși. De câțiva ani, odată cu apariția platformelor care îți permit să ceri donații, multe persoane își fac cont și cer ca toți banii pentru cadouri să fie donați pentru o cauză nobilă. Îi poți face o astfel de surpriză iubitului tău și să îl ajuți să strângă bani pentru oamenii nevoiași, copiii bolnavi, pentru un adăpost de animale, pentru o campanie de conștientizare a unei afecțiuni etc. Există numeroase cauze nobile la care poți contribui și cu siguranță va fi un gest pe care el îl va aprecia.

Nu cumpăra un lucru de care nu ești sigură

Dacă vrei să îi cumperi iubitului tău o carte, un CD, un disc vinyl sau orice alt obiect pe care este posibil să îl aibă deja, cel mai bine este să te interesezi din timp. Dacă nu ai posibilitatea să afli dacă îl deține deja, evită să îl cumperi. De asemenea, dacă nu îi cunoști foarte bine gusturile, nu îi cumpăra haine sau parfumuri, pentru că riști să alegi un lucru pentru care îți va mulțumi politicos, dar pe care nu îl va purta niciodată.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: George Rudy