5 studii care arată de ce femeile sunt lideri mai buni în afaceri decât bărbații:

 

  1. Femeile oferă o diversitate a soluțiilor în business

Și pentru că vorbim despre soluții, potrivit unui studiu realizat în 2014 de către Global Leadership Forecast, femeile aduc într-o companie o diversitate mult mai largă de idei, soluții pentru cele mai ample probleme și beneficii pentru firmă și, în plus, reușesc să promoveze mai bine transparența la nivel de companie.

 

  1. Sunt mentori mult mai buni

Un studiu Pew Research a scos la lumină un procentaj de 30% în favoarea femeilor, în care respondenții au considerat că acestea pot fi mentori mult mai buni decât bărbații. Acest factor este vital într-un business, unde satisfacția jobului și nivelul de încredere sunt două elemente cheie ale succesului.

 

  1. Colaborează mai bine

Într-o organizație, fie de business, fie politică, femeile reușesc să colaboreze mai bine decât bărbații pentru a ajunge la un consens și la o soluție. Aceasta este cel puțin concluzia jurnaliștilor americani de la The New York Times, care au descoperit că în ultimii 7 ani, în Senatul American, o femeie senator a lucrat, în medie, la peste 6 legi alături de o altă femeie, la peste 4 legi cu un coleg bărbat și la peste 171 de legi cu un membru din partidul de opoziție, cu aproximativ 40% mai mult decât un bărbat.

 

  1. Au un capital de încredere mai mare

Un raport publicat de Pew în anul 2015 a scos în evidență idee că femeile sunt percepute într-un business drept persoane mai de încredere decât bărbații. Într-un sondaj de opinie, 31% dintre respondenți au declarat că femeile au un capital de încredere mai mare, spre deosebire de 3%, procentajul dedicat bărbaților. 64% dintre cei care au participat la sondaj nu au putut să spună dacă există diferențe clare.

 

  1. Tinerele din generația Millennials inovează mai mult

Tot Pew a realizat și o statistică despre nivelul de educație pe care o femeie îl are, în medie, în clipa în care intră într-o organizație, care este mai mare decât cel al unui bărbat. Acestea sunt, de regulă, mai atente, mai silitoare și drept urmare îndrăznesc să inoveze mai mult într-o companie, reușind totuși să calculeze corect nivelul de risc la care proiectele promovate se expun. Toate aceste date indică potențialul crescut al unei femei de a aduce beneficii, profit și o direcție concretă și de succes unei organizații.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: OPOLJA