Cu toții simțim uneori nevoia unei schimbări, însă tot amânăm să le facem, pentru că avem senzația că ne va costa mult. Desigur, o renovare generală a casei implică o cheltuială substanțială, însă poți da un aer de nou casei, cu schimbări care costă foarte puțin. Iată câteva idei, pentru a schimba atmosfera din casă fără să rămâi cu buzunarele goale:

 

  1. O modificare rapidă în bucătărie

 

Dacă vrei să te încadrezi în 200 de lei nu poți schimba electrocasnicele, însă poți schimba alte elemente pentru a împrospăta puțin atmosfera. Cu una dintre aceste chiuvete de bucatarie din inox poți avea o atmosferă înnoită și, după cum vezi, este o achiziție care se încadrează într-un buget redus.

 

Chiuvetele sunt oricum elemente care se degradează repede și sunt predispuse la pete, care afectează aspectul general al bucătăriei tale, așa că schimbarea ei este suficientă pentru a aduce un suflu nou. În plus, nu ai nevoie de prea multe cunoștințe tehnice pentru a înlocui o chiuvetă, așa că nu va mai trebui să faci și alte cheltuieli.

 

  1. O schimbare ieftină pentru toată casa

 

Schimbarea perdelelor nu implică prea mari cheltuieli, însă transformă total felul în care arată o încăpere. Poți să alegi niște perdele noi colorate sau cu diverse imprimeuri interesante și care nu costă deloc mult. Dacă ai o mașină de cusut în casă și știi să o folosești, poți să cumperi doar materialul, caz în care bugetul va fi și mai mic. Dacă urmărești și câteva trucuri pentru alegerea perdelei pentru living, poți chiar să mărești vizual spațiul și să faci această transformare una și mai puternica.

 

  1. Un perete accent nu implică deloc cheltuieli mari

 

Un perete accent este un artificiu de design interesant și este foarte ușor să te ocupi de el fără un zugrav. Alege o nuanță puternică și care să se regăsească în decorul din cameră și vei schimba complet felul în care arată camera. Pentru el nu ai nevoie de prea mult var, iar noile instrumente și produse pentru vopsire sunt foarte ușor de folosit chiar și de cei care nu au pus niciodată mâna pe un trafalet până acum.

 

  1. Fototapetul, o idee interesantă mai ales pentru living

 

Dacă nu vrei să te complici cu schimbarea culorii pereților, poți alege un fototapet ușor de aplicat. Modelele sunt zeci, de la fotografii până la modele geometrice cu multă culoare. Costul e infim, mai ales dacă pui în balanță cât de mult schimbă felul în care arată încăperea. Pentru living este și un element de decor foarte interesant, care merită atenția ta.

 

  1. Elemente de decor mici cu un impact mare

 

Elementele de decor mici pot să facă o diferență mare când vine vorba despre aspectul casei, iar cu 200 de lei poți schimba chiar mai multe. Fețele de pernă de la pernuțele decorative din living, fața de masă din bucătărie, covoraşele de baie sau perdeaua de duș, sau cuvertura din dormitor. Sunt obiecte care nu par să influențeze prea mult atmosfera din casă, dar odată ce le vei schimba cu unele noi, vei observa diferența, cu siguranță.

 

Dacă îți dorești cu adevărat să faci o schimbare, poți face câte o mică modificare precum cele de mai sus în fiecare lună și, încet, dar sigur, să schimbi felul în care arată toată casa.

 

Sursa foto: ADS Portrait/Shutterstock