Profesorul Ty Tashiro, autorul unei cărți în care vorbește despre secretul relațiilor de durată și despre cum putem alege partenerul potrivit cu mintea, nu doar cu inima, crede că momentul care decide dacă ne vom întâlni sau nu jumătatea curând îl reprezintă pauzele dintre relații, care ar trebui să fie adevărate “ferestre de claritate”.

 

Ce ar trebui să facem în această perioadă? Să analizăm mai atent ce a funcționat și ce nu în relațiile anterioare, dar să avem și o atitudine de-a dreptul pragmatică, spune Tashiro, stabilind obiective sau chiar o strategie referitoare la tot ceea ce ne dorim să facem diferit pe viitor.

 

Iată câteva dintre micile schimbări care te ajută să găsești persoana potrivită, nu neapărat mai curând, ci atunci când ești cu adevărat pregătită pentru asta:

 

  1. Fii autentică. Acest lucru înseamnă să afli dar și să iei în serios ceea ce te face cu adevărat fericită, evitând să mai faci pe plac altora. Începe prin a lua decizii care vorbesc despre propriile tale valori, oricât de puțin populare ar fi ele.

 

  1. Nu cere totul de la partener. Același autor de mai sus ne spune că nu este nimic greșit în a avea o listă cu lucrurile pe care le căutăm la un bărbat, însă ar trebui să stabilim și ordinea priorităților, pentru că nu putem avea chiar totul. Unele studii arată că persoanele care își doresc un partener perfect, ajung să primească foarte puțin din ceea ce este cu adevărat important pentru ele.

 

  1. Fii versiunea ta cea mai bună. Este deja un clișeu, dar acest sfat ascunde mult adevăr: dacă nu îți dorești un partener apatic, pesimist, care nu are planuri de viitor sau nu are grijă de propria imagine, acestea sunt lucruri care nu ar trebui să se regăsească nici la tine.

 

Îți dorești să fii alături de o persoană activă? Dezleagă din cui pantofii de alergare și ia startul pe pistă. Vrei o relație cu cineva care te susține în proiectele tale? Pune la cale, mai întâi, aceste proiecte; de multe ori, întâlnim persoana potrivită, cu interese similare cu ale noastre, prin intermediul activităților pe care le facem cu pasiune.

 

  1. Schimbă câteva obiceiuri. Unele lucruri cu care te-ai obișnuit te pot ține pe loc, sau pot ține un potențial partener la distanță. Ar putea fi vorba despre a întârzia mereu la întâlnire, despre a pierde vremea cu ocupații inutile, despre tocuri mult prea înalte sau miros greu de tutun. În acest din urmă caz, soluția ar putea fi un dispozitiv electronic care încălzește tutunul, nu îl arde, așa cum este IQOS, care te scapă de fum, scrum și miros neplăcut și-ți poate da și un aer interesant.

 

  1. Creează condițiile potrivite pentru a întâlni oameni noi. Toate schimbările de mai sus ar putea fi inutile, dacă aștepți ca Mr. Right să apară la ușă. Dacă în ultima vreme ți-ai petrecut timpul liber mai mult în casă, este momentul să descoperi ce se întâmplă în oraș, fie că rezervi bilete la film, teatru, concerte, te înscrii la cursuri de dans sau de fotografie.

 

Ce alte schimbări ți-ai recomanda ție însăți, în așa fel încât să nu repeți scenariul fostelor relații?

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, te-ar putea interesa și 15 lucruri care-ți spun că ai lângă tine bărbatul prefect.

 

Sursa foto: Shutterstock.com