O mulțime de lucruri inutile începeau cu ”trebuie…” în viața mamelor noastre. Trebuie să mănânci fructe, trebuie să faci curat zi de zi, trebuie să mergi la școală, trebuie să iei nota 10, trebuie să faci de mâncare… oricât ai fi de obosită, chiar dacă pici din picioare în bucătărie.

Viața unei femei educate din zilele noastre trebuie să fie mai simplă, mai bine organizată și mai relaxantă, astfel încât să mai aibă timp și pentru ea, nu doar pentru familie și casă. Iată câteva dintre obiceiurile mamelor noastre de acum 40 sau 50 de ani la care ar trebui să renunțăm, chiar dacă ele au insistat că sunt bune.

Cumpărături cu toptanul

Nu! În zilele noastre nu mai este necesar să cumperi zeci de pachete de alimente, carne, conserve sau cosmetice pe care să le îndeși prin dulapurile din bucătărie și din baie. Nu mai cumpăra lucruri în pachete mari. Chiar dacă prețul te păcălește și ai impresia că sunt mai ieftine!

În realitate, cumpărând aceleași alimente în cantități mari, meniul tău zilnic va fi cam la fel și te vei plictisi. Mai bine cumpără alimente diferite, în cantități mai mici, fă-ți un capriciu și încearcă rețete și preparate noi în fiecare săptămână. Vei constata că nu vei cheltui mai mult, iar satisfacția este mai mare.

Haine vechi ticsite prin dulapuri

Nu! Nu mai păstra hainele de la 20 sau de la 30 de ani, în speranța că le vei mai purta! Chiar dacă silueta ta a rămas subțire și frumoasă, nu mai păstra fuste și rochii de acum 10 de ani. Dacă ai deja haine prin șifonier pe care nu le-ai mai purtat de 5 – 6 ani, du-le la reciclat.

Moda se schimbă, apar alte linii, alte culori, alte combinații și vei fi tentată să îți cumperi cel puțin o ținută nouă în fiecare sezon. Nu aduna haine vechi! Nu faci decât să încarci șifonierul cu ele și să aduni praf și bacterii.

Toate hainele trebuie călcate!

Nu! Hainele nu trebuie călcate toate, indiferent de material. Dacă ai ocazia, cumpără  haine din materiale moderne care nu se șifonează. În special, hainele sport nu trebuie deloc călcate.

Nu îți mai irosi timpul liber să calci fiecare tricou, maieu sau pantalon. Calcă doar hainele care necesită acest lucru, cele care altfel nu stau bine pe tine și nu își păstrează o formă frumoasă.

Întâlnirile cu pritenii sunt frumoase acasă! Așa era în viața mamelor noastre

Nu! Orice adunare mai numeroasă acasă presupune câteva ore de făcut curățenie și de spălat vase după musafiri. Dacă poți aduna prietenii la o terasă în oraș, este mult mai simplu și mai relaxant pentru toată lumea.

Iar dacă accesul la terase și restaurante este retricționat din cauza pandemiei, poți organiza un picnic în parc cu câteva sucuri și gustări delicioase în ambalaje reciclabile. Să vezi ce odihnită și binedispusă te vei întoarce acasă!

Pune toate lucrurile de care nu ai nevoie în balcon!

Nu! Nu aglomera balconul cu vechituri. În viața mamelor noastre, balconul era doar un spațiu bun pentru ceapă și cartofi, pentru șuruburi, cutii, jucării vechi sau obiecte pe care le foloseau odată la 5 ani.

Aruncă tot ce nu mai ai nevoie, reciclează lucrurile pe care nu le-ai mai folosit de ani de zile și transformă balconul într-o oază de relaxare.

În balcon trebuie să ai un șezlong, plante verzi, un hamac, o măsuță pentru cafea, câteva obiecte decorative. Învață să petreci timp cu tine, în aer liber, pe balcon. Balcoanele și terasele sunt pentru relaxare, nu pentru depozitare.