5 motive pentru care locuința ta îți poate provoca stări de anxietate:

  1. Pentru că nu te poți odihni cum trebuie

Somnul de slabă calitate stă la baza multor probleme, precum lipsa de concentrare, iritarea constantă, incapacitatea de a-ți crește productivitatea și chiar și stările de anxietate. Este important să îți alegi mobila de dormitor potrivită pentru tine și pentru confortul pe care ți-l dorești, să ai grijă ca în fiecare seară, înainte de culcare, temperatura din dormitor să fie ușor mai scăzută, ca să poți adormi mai bine, să respecți cele opt ore de somn pe noapte și să nu te culci la scurt timp după ce ai făcut sport sau ai mâncat. Toate acestea îți pot provoca un somn agitat și deloc odihnitor.

  1. Din cauza deranjului constant din locuință

Dacă familia ta este numeroasă, atunci deranjul din locuință ar putea fi o problemă cu care te confrunți constant. Cum este deseori foarte dificil să păstrezi casa în permanență curată și ordonată, e foarte important să știi cum să o amenajezi astfel încât să poți transforma rapid un mediu haotic într-unul în care să poți trăi cu plăcere. Astfel de trucuri pentru amenajarea livingului te pot ajuta să dai un aer complet nou camerei tale de zi, locul unde obișnuiești să te relaxezi după o întreagă zi de muncă.

  1. Te uiți prea mult la televizor

Văzut de multe ori ca o cale utilă de a te relaxa, televizorul poate produce un efect chiar opus. Cercetătorii de la Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences din cadrul Technische Universität Dresden, din Germania, au descoperit că 24% dintre persoanele care au urmărit pentru o perioadă mai lungă de timp un televizor au înregistrat un nivel mai ridicat de cortizol, ceea ce mai departe provoacă o stare accentuată de anxietate.

  1. Relația cu cei cu care îți împarți casa nu este cea mai bună

Potrivit unor studii realizate de NPR, Robert Wood Johnson Foundation și Harvard School of Public Health, 32% dintre cazurile de anxietate din casele cetățenilor americani au fost provocate de relația negativă cu persoanele cu care își împărțeau căminul. Fie că este vorba despre un membru al familiei, un iubit sau o iubită sau un simplu coleg de cameră pentru cei care locuiesc la cămin sau în chirie, calitatea relației pe care o ai cu cei de lângă tine îți va influența în mod decisiv și starea de spirit.

  1. Trăiești singură și rar îți chemi prietenii în vizită

Anxietatea este deseori alimentată de singurătate, iar la rândul ei te determină să îți dorești cât mai puțin să fii în compania altor oameni. Acesta este unul dintre cercurile vicioase în care poți pica mai ales atunci când locuiești singură și eviți interacțiunea amicală cu alte persoane. Încearcă să ieși mai mult și să chemi mai des prieteni în vizită, dacă te regăsești într-o astfel de situație.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Sam Wordley

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu mobilamd.ro