5 motive pentru care hainele tale îți pot provoca alergii

 

  1. Modul în care sunt spălate

Curățarea hainelor este foarte importantă. La baza problemelor cu alergiile pot sta atât unele toxine din detergenți, dar și procesul de curățare, în funcție de mașina de spălat utilizată. Poți evita această problemă folosind masini de spalat care folosesc un ciclu antialergic, care spală hainele în profunzime, fără să afecteze însă țesăturile. Vei scăpa astfel de polen și de praful produs de acarieni, două dintre motivele principale ale producerii reacțiilor alergice din cauza hainelor. Numai în Statele Unite ale Americii, unul din 7 americani suferă de alergii la polen, iar aproape 40 de milioane de cetățeni au reacții alergice provocate de obiecte personale, din interiorul casei sau din exterior.

 

  1. Le porți imediat după ce le-ai cumpărat

Una dintre marile greșeli care pot conduce la apariția reacțiilor alergice ale pielii este purtarea hainelor imediat după ce au fost achiziționate din magazin, fără să treacă printr-un proces de spălare. Hainele noi conțin formaldehidă, un compus care le ajută să nu se încrețească în magazin, dar care poate provoca iritarea pielii și mâncărimi.

 

  1. Materialul nu este prietenos cu pielea ta

Materialul din care este croită haina contează foarte mult. Există obiecte vestimentare din bumbac, lycra, lână, mătase sau denim, iar unele pot fi mai puțin bune pentru pielea ta. În SUA, 6% din populație este alergică la hainele din latex sau spandex.

 

  1. Accesoriile pot fi de vină

Nu numai țesătura contează, ci și accesoriile cu care vine un obiect vestimentar. Spre exemplu, poți căpăta reacții alergice provocate de fermoare, nasturi sau centuri, mai ales dacă acestea conțin nichel.

 

  1. Urmele de chimicale

Unele haine sintetice pot conține ftalați, compuși chimici regăsiți mai ales în plastic și recunoscuți pentru reacțiile alergice pe care le pot provoca.

 

Ca să poți evita situațiile neplăcute ale alergiilor, este foarte important să-ți speli mereu hainele înainte de a le purta, mai ales atunci când sunt proaspăt cumpărate, să apelezi mai des la bumbac, un material recunoscut pentru faptul că provoacă extrem de rar reacții alergice, să îți alegi cu atenție detergenții și să-ți înlocuiești elementele metalice, precum nasturii, dacă vezi că ai reacții alergice, cu piese din nylon. Spălare atentă a hainelor trebuie făcută mai ales în cazul în care ai și un animal de companie în locuință, precum un câine sau o pisică.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: George Rudy