Cei mai mulți iubitori de cafea, o beau dimineața pe stomacul gol. Este un obicei la fel de grav precum fumatul unei țigări înainte de micul dejun. Iată ce consecințe pot avea și ce alte lucruri sunt interzise dimineața devreme, înainte de a mânca.

De ce să nu bei cafeaua pe stomacul gol

Cafeaua și ceaiul, care conține și el cofeină ca și cafeaua, irită stomacul și produce un reflux acid, dacă sunt băute dimineața la prima oră, înainte de masă. Dacă nu poți mânca deloc, este bine să bei puțină apă la temperatura camerei înainte de a serbi cafeaua. Cu timpul, aciditatea produsă de cafea poate deregla digestia și, după câțiva ani, vei constata că ai un stomac sensibil și arsuri gastrice persistente.

Nu consuma alcool înainte de micul dejun

Pe stomacul gol, orice cantitate de alcool, oricât de mică se absoarbe rapid în sânge și afectează profund ritmu cardiac și activitatea cerebrală. El dilată arterele și scade tensiunea arterială, așa că este posibil să te simți foarte rău toată ziua. Oricât de apetisant pare un cocktail cu alcool dimineața, nu te grăbi să servești așa ceva până nu mănânci un mic dejun consistent.

Nu lua pastile contra durerilor fără să mănânci înainte

Medicamentele care atenuează durerile de cap, dureri de spate sau febra, dacă ești răcite, trebuie luate numai după o masă consistentă. Ele pot da efecte adverse severe, dacă sunt luate pe stomacul gol, inclusiv hemoragii interne.

Ferește-te de sucurile din citrice!

Deosebit de acide, chiar dacă sunt dulci și aromate, sucurile din portocale, grepfruit sau mandarine nu trebuie băute pe stomacul gol, nici dimineața, nici seara. Este bine să mănânci ceva ușor înainte pentru a te feri de crampele dureroase pe care le poate declanșa sucul acid.

Nu face gimnastică intensiv pe stomacul gol

Sigur că mișcarea este recomandată dimineața, dar câteva exerciții ușoare care să te ajute să îți dezmorțești articulațiile. Dacă vrei să faci gimnastică intensiv, să alergi sau chiar să tragi de greutăți, ai grijă să mănânci ceva ușor și sănătos înainte.

Dacă faci sport pe stomacul gol, organismul arde glucide, dar neavând o rezervă mai mare la dispoziție, va epuiza forța musculară. Iar când vei lua masa, el va extrage mai mulți nutrienți, inclusiv glucide și carbohidrați, pentru a-și reface forțele, astfel că nu te ajută prea mult să slăbești și să îți tonifici mușchii.

sursa foto: 123rf.com