Sunt reguli simple, menite nu să te încorseteze mai ceva ca o rochie pretențioasă, ci să te ajute și să răspândească, despre nunta ta, vorbe de bine, nu comentarii răutăcioase. În plus, vei regăsi în lista de mai jos și câteva recomandări care au rolul să te pregătească pentru o experiență memorabilă, fără legătură cu vreun set de reguli care să te păzească de gura lumii.

1. Înainte de nuntă: Nu îți ocupa tot timpul cu organizarea evenimentului

Planificarea nunții este o activitate solicitantă, care aduce împreună tot soiul de detalii și emoții. Să te ocupi singură de toate aceste lucruri, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, fără a cere ajutorul cuiva apropiat și fără a lua o pauză, te poate transforma în ceea americanii numesc bridezilla – un termen deloc flatant, desemnând o mireasă care plasează propria nuntă în centrul universului… tuturor. Prea mult timp dedicat organizării nunții, cu multă vreme înainte de eveniment, te va face să vorbești numai despre asta cu toți cunoscuții, care se vor simți agasați.

 

  1. În ziua nunții: Fii amabilă cu domnișoarele de onoare

 Chiar și ce mai amabilă domniță își poate pierde cumpătul în ziua nunții, dintr-un motiv foarte simplu: nivelul de stres pe care îl aduce un eveniment de o asemenea anvergură se poate răsfrânge asupra interacțiunii cu cei apropiați, mai ales atunci când aceștia participă la organizare. Ne concentrăm atenția, așadar, asupra domnișoarelor de onoare și a familiei.

 

  1. În ziua nunții: Evită tabieturile care nu sunt în ton cu evenimentul

 O mireasă înconjurată de rotocoale de fum, cu țigara aprinsă între degete, nu reprezintă tocmai imaginea pe care vrei să o păstrezi ca amintire de la propria nuntă. Lucru valabil chiar dacă fumatul este un obicei răspândit printre invitații tăi. Asta nu înseamnă, însă, că nu te poți bucura de ritualurile zilnice, alegând pentru un astfel de eveniment o soluție mult mai potrivită, care nu lasă un miros neplăcut în urmă. Tehnologia IQOS patentată de cei de la Philip Morris este un sistem tehnologic avansat care oferă satisfacția gustului de tutun prin încălzire, fără ardere, fără foc, fără scrum și cu mai puțin miros.

 

  1. În ziua nunții: Nu prelungi la nesfârșit momentul dintre ceremonia religioasă și recepția organizată seara

 O parte dintre invitați se vor prezenta seara, la momentul petrecerii, însă vor fi destui cei care vor participa și la ceremonia religioasă organizată după-amiază și pe care nu ar fi politicos să îi faci să aștepte prea mult, între aceste două evenimente. O pauză este binevenită și un bun prilej pentru schimbarea ținutei de peste zi, dar prelungirea inutilă a acesteia va produce oboseală și iritare.

 

  1. Înainte de nuntă: Evită un eveniment 100% handmade

 Propria nuntă poate fi un bun moment să îți exploatezi pasiunea pentru decorațiunile handmade și să îți faci cunoscute talentele, dar este de preferat să nu mergi foarte departe. Nu pentru că talentul tău nu ar fi real și nu ar merita recunoaștere, ci pentru că, așa cum am mai spus, organizarea nunții este un proces solicitant, din multe puncte de vedere, și riști să nu ai totul gata la timp, dacă alegi să te ocupi singură de fiecare mic detaliu. Te poți implica, de exemplu, în pregătirea aranjamentelor florale sau poți crea, cu propriile mâini, invitațiile, dar nu ezita să apelezi și la ajutorul profesioniștilor.

Ce alte greșeli crezi că s-ar putea găsi pe lista de mai sus?

 

Sursa foto: Shutterstock