1. Babysitter

Dacă te gândești să lucrezi ca babysitter, e bine să știi că sunt mai multe abordări posibile. Poți lucra cu părinți care au nevoie de un babysitter fie pe durate scurte de timp (două ore pe zi), fie în mod neregulat (în anumite weekenduri). Totodată, există și posibilitatea să lucrezi ca babysitter full time pentru o singură familie. Diferența dintre cele două opțiuni nu este legată doar de timp. Orice babysitter full time are nevoie de mai multe competențe, fiind utile atât cursuri în domeniu, cât și cursuri de prim ajutor și de limbi străine. Dacă dorești să transformi jobul tău într-unul full time, atunci poți să afli de aici cum sa castigi mai mult ca babysitter.

  1. Operator introducere date

Multe persoane au dificultăți de a trece de la un job part time la unul full time din cauză că le lipsesc competențe sau abilități de care au nevoie. Un studiu citat de Career Builder arată că 32% din lucrătorii part time au încercat să obțină un loc de muncă full time, dar nu au reușit, iar 51% dintre aceștia au invocat drept motiv lipsa anumitor competențe. De aceea, jobul de operator de date poate fi potrivit pentru cei care doresc întâi să lucreze part time, iar apoi full time. Activitățile sunt relativ repetitive, în special pentru cei obișnuiți cu munca la computer, iar competențele necesare sunt aceleași, indiferent de numărul de ore din program. În plus, în unele cazuri poți munci de acasă. Ai însă grijă să alegi o companie serioasă, pentru că există și înșelăciuni online în acest domeniu.

Tu știi ce job ți se potrivește? Fă acest test de carieră și vezi ce meserie ai putea avea!

  1. Curier

Dacă ai permis de conducere, poți livra produse către companii sau către persoane private. Dacă îți place să conduci, te poți angaja pe postul de curier part time. Ulterior, nu vei avea probleme în a trece la program full time: în prezent, șoferii fac parte din categoriile profesionale cele mai căutate în România pe site-urile de recrutare online. Cei mai mulți se gândesc că e nevoie să fii puternic ca să lucrezi pe postul de curier, pentru că va trebui să muți și obiecte mai grele, cum ar fi electrocasnice mari sau mobilă. Nu e însă deloc obligatoriu să se întâmple așa. Există curieri care livrează doar flori, documente sau pachete mici.  

  1. Operator call center

Una dintre cele mai răspândite opțiuni pentru munca part time, postul de operator call center este unul popular în rândul studenților. Totodată, este unul din care poți lucra apoi cu ușurință în regim full time. Poți opta să lucrezi într-un call center de suport tehnic, pentru servicii clienți, de vânzări sau la un help desk telefonic, potrivit Magellan Solutions. În majoritatea cazurilor, vei avea nevoie de training, care este o ocazie să adaugi cunoștințe și competențe noi la CV-ul tău.

  1. Operator de sondaje de opinie

Un alt job part time simplu care se poate transforma ușor într-unul full time este cel de operator de sondaje de opinie. Te poți orienta către domeniul cercetării de marketing. Poți lucra pe teren, spre exemplu la ieșirea dintr-un magazin, pentru a obține informații despre experiența clienților. Totodată, poți lucra de acasă sau de la birou, dacă sondajul este unul telefonic. În plus, spre deosebire de un job de vânzări, nu ai nevoie să fii persuasivă, ci doar să pui întrebări și să obții informațiile relevante.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material realizat împreună cu olx.ro