În schimb, cu puțină planificare și un buget inteligent stabilit, poți schimba lucrurile care nu îți mai plac la baia ta, astfel încât la final să te simți ca și când ai fi renovat complet. Iată câteva îmbunătățiri esențiale pe care le poți aduce băii tale:

 

Înlocuiește mobilierul vechi și deteriorat

 

Mobilierul din baie ocupă suficient de mult spațiu încât să joace un rol important în aspectul încăperii. Niște piese de mobilă învechite, decolorate și deteriorate vor da un aspect demodat întregii băi. În plus, pe lângă latura estetică, lemnul vechi este și mai predispus la apariția mucegaiului, reține umezeala și poate contribui la mirosul neplăcut din baie. De aceea, un mobilier de baie nou va schimba instantaneu aspectul încăperii și îi va spori funcționalitatea. Mobila modernă de baie vine cu spații inteligente pentru depozitare și este mai compactă, ceea ce înseamnă că vei găsi soluții inclusiv pentru mici dimensiuni. Prețul nu ar trebui să te sperie, întrucât poți găsi piese pentru toate buzunarele. 

 

Schimbă ușile cabinei de duș

 

În timp, pe ușile cabinei de duș, mai ales pe cele fabricate din plastic, se depune un strat gros de calcar, dificil de îndepărtat chiar și de cele mai eficiente produse de curățenie. De asemenea, pe măsură ce rosturile cabinei de duș se învechesc, poate apărea mucegaiul sau poți observa murdăria depusă pe marginile ușilor sau între plăcile de faianță. Schimbarea ușilor cabinei de duș va reîmprospăta imediat aspectul băii tale, iar dacă optezi pentru niște uși transparente, din sticlă, vei vedea cum baia ta va părea mai spațioasă și aerisită. 

 

Montează rafturi și agățătoare noi

 

Dacă te-ai săturat să nu ai spațiu unde să îți păstrezi prosoapele sau să îți agăți hainele atunci când faci duș, câteva rafturi suspendate, din lemn sau inox, sau niște agățătoare cu design modern îți pot rezolva problema rapid, fără o cheltuială pe care să nu ți-o permiți. În plus, dacă rămâi cu spațiu liber pe rafturi, unul sau două ghivece cu plante verzi vor contribui la crearea unui design modern și plăcut din punct de vedere estetic, dar și la împrospătarea aerului din încăpere. 

 

Încearcă o nouă zugrăveală

 

Dacă nu ai faianță montată de sus până jos pe pereții din baie, atunci o zugrăveală nouă ar putea da un aer mult mai fresh încăperii sau i-ar putea schimba aspectul, mai ales dacă optezi pentru o culoare nouă de vopsea. O astfel de operațiune nu este deloc complicată și o poți pune și singură în practică. Trebuie doar să te documentezi puțin despre pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a zugrăvi încăperea fără să apelezi la o echipă de muncitori. 

 

Instalează un ventilator

 

O soluție extrem de funcțională, care îți va rezolva problema umidității ridicate din baie și posibil și pe cea a mucegaiului, este să instalezi un ventilator. În cazul băilor care nu au o fereastră, problema este greu de eliminat, iar mucegaiul apare mai ales în sezonul rece, când aburii pătrund în peretele deja umed și contribuie la crearea mediului perfect pentru dezvoltarea sporilor de mucegai. Un ventilator sau un dezumidificator vor rezolva definitiv această problemă și vor contribui la menținerea unui mediu curat și sănătos în baia ta. 

 

Sursă foto: Christa Grover from Pexels

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Romastal